Cinema

La sang arribarà al riu

Girona torna a celebrar la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, l’Acocollona’t 2018, amb curts, el film ‘Sant Martí’ i la caminada de morts vivents

L’Acocollona’t, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, torna coincidint amb la Nit de Bruixes, Nit de Morts o la Vigília de Difunts, que és com també es coneix la celebració anglosaxona i cada vegada més estesa de Halloween. Tot és a punt per dur a terme la setena edició “sent fidel al seu esperit de premiar el talent, fet que el converteix en l’únic festival cinematogràfic a la ciutat que destina quasi una tercera part del pressupost a premis”, com destaquen els organitzadors.

Un any més, i ja en van vuit, aquest esdeveniment ha aconseguit convocar, en aquesta edició, centenars de produccions –més de dues mil, segons ens asseguren– vingudes majoritàriament d’arreu de l’Estat espanyol, però també de França, els EUA, la Gran Bretanya i Sud-amèrica, tot i que les produccions estatals acaparen pràcticament la trentena de curts de la selecció oficial, fet que demostra l’excel·lent estat de salut del curtmetratge de gènere en el panorama audiovisual estatal.

Aquest any serà l’esperada Zombie Walk la que donarà el tret de sortida al festival, a partir de les quatre de la tarda del 31 d’octubre a la plaça del Vi, amb un taller de maquillatge de morts vivents, per a continuació, cap a les set del vespre, iniciar la marxa de morts vivents amb la qual pensen estendre un rastre de sang i terror per la ciutat. El recorregut anirà d’anada i tornada a la plaça del Vi, passant pel nucli antic, com ara la Cort Reial i carrer Santa Clara.

La inauguració del festival tindrà lloc l’endemà, dijous, 1 de novembre (20.30 h), amb la projecció de tres curts i la pel·lícula Sant Martí, d’Albert València i David Ruiz, al cinema Truffaut. La pel·lícula, rodada a les Mines d’Osor, continua el seu pas per festivals especialitzats i ja ha estat seleccionada en l’Algeciras Fantástika 2017, en el 19è Festival de Cinema Nevermore, que va tenir lloc a la ciutat de Durham (Carolina del Nord), i premiada al Sant Cugat Fantàstic.

La primera jornada de projecció de curts a competició es farà el 2 de novembre, amb el cinema Truffaut novament com a seu del certamen. La segona jornada es farà dissabte i el lliurament de premis i la projecció dels films guardonats, diumenge, 4 de novembre (18 h). Per als amants al gènere, destaca la presentació del llibre d’antologia de relats de terror Sinapsis, que es farà dissabte, 3 de novembre (12 h), al Museu del Cinema. Seguidament es farà una taula rodona titulada Tremoleu, maleïts! Doncs això, a tremolar s’ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol