Arts escèniques

Crítica

teatre

Quins actors!

Les provatures que fa Temporada Alta d’implicar directors internacionals amb un repartiment català es comptem per èxits. Si va ser una sorpresa el tomb actoral amb Davant la jubilació, dirigit per KristianLuppa, també ho és aquesta versió catalana de l’obra més celebrada de Tolcachir. Fa una dècada, quan van començar a arribar produccions del teatre emergent de Buenos Aires a Barcelona, el públic quedava astorat per les propostes d’un realisme fantàstic però també de la qualitat dels actors, que es vestien el personatge d’una manera orgànica. Ara s’ha vist que hi ha prou nivell per construir un mirall a la catalana. Tolcachir va fer un càsting molt extens i va trobar les peces de famílies molt diferents. Com són els personatges dels Coleman. Un encert. Pel que fa a l’obra, sap jugar amb la paradoxa, amb unes ànimes excèntriques, capitanejades per una àvia baobab, que dona ombra i escalf a tothom, fins al final.

Si Sergi Torrecilla signa un Salvador antològic (distant, fred, calculador i sempre encertant la intuïció), també ho fa Cesca Piñon (amb un tendre i excèntric paper d’àvia). I una Roser Batalla (fent una Meme aparentment inútil i desgraciada que, en realitat, és una sangonera dels seus familiars). I una Bruna Cusí (fent el paper de germana voluntariosa, de pal de paller de la família desestructurada). I Ireneu Tranis (amb un Dani cercabregues, perdedor i escàpol). I la germana Verónica (Vanessa Segura en un paper de gelosa, generosa i reina dels eufemismes per defugir d’una colla de sàtrapes). Finalment, molt tendre Biel Duran, en el paper de taxista enamoradís. I Josep Julién en el de metge covard.

L’omissió de la família Coleman
Autor i director: Claudio Tolcachir
Intèrprets: Roser Batalla, Bruna Cusí, Josep Julien, Francesca Piñon, Vanesa Segura, Ireneu Tranis, Sergi Torrecilla i Biel Duran
Dilluns 29 d’octubre (fins al 9 de desembre) al Teatre Romea


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA