El Circ Cric contraataca de nou

Estrena un festival de circ al Montseny que suposarà l'adéu d'alguns números clàssics i el retorn dels Germans Poltrona

A les penes, punyalades. El Circ Cric vol oblidar els discrets resultats de la seva última estada a la ciutat de Barcelona i prepara per a la seu estable que té a Sant Esteve de Palautordera, al Montseny, una potent programació de música i circ que vol ser la plataforma de llançament d'un festival de primavera que es repeteixi cada any. En el marc d'aquest festival, Tortell Poltrona recupera cada dissabte entre el 4 d'abril i el 6 de juny Post-clàssic, un espectacle que farà acompanyat de la Senyoreta Titat –Montserrat Trias–, Pau Sarraute i l'orquestra del Cric i que es va estrenar l'any 1989. En la presentació del festival, Poltrona va anunciar que aquesta serà l'última ocasió que presentarà alguns dels números clàssics. «Aquesta temporada servirà per dir adéu a alguns dels meus números; la mosca i la puça són incompatibles», va dir Poltrona.

La història del circ de Philippe Craconi surt per primer cop de les sessions escolars per presentar-se davant del gran públic. Serà els dissabtes al matí. Claret Clown –Claret Papiol– juntament amb Los Galindos, Circo Los i Pau Sarraute relaten l'evolució del circ, des que l'home prehistòric va aconseguir fer el primer exercici fins a l'actual circ contemporani. La tercera pota de festival serà una nova edició del cabaret Coluche, que en l'àmbit del circ portarà Llenties i Marabú, de la companyia Escarlata Circus; de Pe a Pa, de la pallassa Pepa Plana; una nova edició del Matx de Pallassos –un joc d'improvisació entre pallassos–; Utopía, de Leo Bassi; This Side Up, un trio d'acròbates australians, i Ï de Blai Mateu, el fill de Tortell Poltrona, que presentarà el seu muntatge d'homenatge als exiliats el dia 4 de juny. En l'àmbit de la música, hi actuaran la banda Troba Kung-Fú, que obre el festival aquest divendres dia 26. Algunes de les composicions es faran acompanyades de números de circ. Gerard Quintana i Els Amics de les Arts, per la seva banda, faran un doble concert per tancar el festival el dia 11 de juny. També hi haurà espectacles de titelles, amb Txo Titelles i la companyia brasilera Contadores de Estórias, que actuarà el dia 30 d'abril. Un dels al·licients de la nova edició del cabaret Coluche serà el retorn dels Germans Poltrona, que faran una tertúlia juntament amb l'artista convidat i el públic assistent, que hi podrà intervenir durant 20 segons. Seran tertúlies com les que s'emeten per Catalunya Ràdio o RAC 1 cada matí. «Opinarem sobre els opinadors», va explicar Tortell. Per Montserrat Trias, impulsora del festival, el cabaret «serà un espai de debat, polèmica, espectacle i sopar».

Després del festival, Poltrona té d'altres projectes, com ara una gira per Extremadura i la creació d'una associació de circs de creació que vol fundar amb la companyia catalana Escarlata Circus, el circ valencià Gran Fele i el circ Bover, de les Illes Balears. També vol engegar una nova gira per Catalunya amb un nou circ que compartiria amb el pallasso Joan Montanyès, Monti, entre d'altres. Per al 14 d'abril del 2011, prepara un espectacle que s'estrenarà al Bartrina, produït pel Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència