Música

Cellera de luthiers

La Cellera de Ter celebrarà diumenge vinent la primera Fira de Luthiers, una mostra per reivindicar la figura del constructor artesanal d’instruments musicals

Hi actuaran David Mauricio, Xavi Lozano i els alumnes de l’escola de música

L’Ajuntament i el col·lectiu de músics de la Cellera de Ter han organitzat la primera edició de la Fira de Luthiers , que tindrà lloc el diumenge 18 de novembre. “Volem dignificar la figura del lutier, com una branca dels oficis de la música”, afirma l’alcalde de la Cellera, David Sarsanedas.

En aquesta primera edició, participaran una desena de lutiers provinents de diferents punts de Catalunya. Cadascun estarà instal·lat en un dels locals habilitats al voltant de la plaça de l’Església: l’hotel d’entitats, Cal Músic, Ca les Germanes, l’església parroquial, el teatre i la sala 2 del centre cultural parroquial. Els espais s’obriran al públic a les 10 del matí.

Paral·lelament i durant tot el dia, a la plaça tindran lloc diverses activitats, com ara una exposició d’instruments del món i un taller infantil de construcció d’instruments musicals, a càrrec del brasiler Lafayette Giramundo , un dels lutiers –especialitzat en “percussió alquímica”– que també mostraran el seu treball a la fira. També hi haurà diversos seminaris tallers: Com es construeix una bateria?, a càrrec de DMJ Drums, de Cornellà de Terri, Com es construeix una guitarra?, ofert per Bazaga Guitars , de Cassà de la Selva, Funcionament, afinació i manteniment del piano, impartit per Collell & Collell , de Girona, i Funcionament, afinació i manteniment de l’harmònica, de què s’encarregarà el músic Manel Rost (Grateful Blues), que viu a la Cellera, com altres dels participants en la fira.

També s’ha programat el seminari concert Evolució dels instruments des de l’edat mitjana, amb Sedo i Adrià García, de Sedo Luthier de Vilert (Esponellà), especialitzat en violins, violes, violes de gamba, guitarres, llaüts, etc. A més, al migdia tindran lloc uns Tastets musicals dels alumnes de l’escola municipal de música de la Cellera i, tot seguit, Xavi Lozano portarà a terme l’espectacle musical Tubs del món. L’última activitat del dia serà un concert del cantant i compositor gironí David Mauricio (18.30 h), també vinculat a l’escola de música de la Cellera.

A més dels lutiers ja esmentats, també estaran presents en aquesta primera edició de la fira Guitarres Mir (guitarres i baixos), Laplata Guitar (guitarres elèctriques de metall), Amptek - George Tube Amps (amplificadors), Germans Ruscada (contrabaixos), de les Planes d’Hostoles, Xandrich Gut Strings (cordes artesanals de tripa), d’Amer, i Tot Music 76 (construcció, restauració i manteniment d’instruments de vent), de Blanes.

Sarsanedas remarca que a la fira “no hi haurà revenda d’instruments” i que els lutiers només oferiran les seves creacions i els seus serveis. La fira té el suport de les Cases de la Música i està finançada en part pel projecte Coop’Art del programa transfronterer Interreg Poctefa i la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles