Patrimoni

El Museu del Joguet obre la segona planta

El Museu del Joguet de Catalunya (MJC) inaugurarà aquesta tarda la seva segona planta, amb un acte que serà presidit per la consellera de Cultura, Laura Borràs (18 h).

El museu figuerenc, dirigit per Josep Maria Joan i Rosa, es va inaugurar el 18 de juny del 1982 a la Casa Terrades, projectada el 1767 per l’arquitecte i enginyer militar Pedro Martín Cermeño –que també va treballar en la construcció del castell de Sant Ferran– com a casa pairal del baró de Terrades, fins que a principis del segle XX es va convertir en el luxós Gran Hotel París.

L’edifici va ser completament reformat i adequat com a museu entre els anys 1995 i 1998, i a finals d’aquest any va reobrir amb l’exposició permanent, instal·lada només a la primera planta de l’edifici. La manca de pressupost va fer que s’ajornés sense data el muntatge i l’obertura al públic de l’exposició permanent de la segona planta, on el 2015 es poder inaugurar una de les sales, dedicada a una gran maqueta ferroviària, amb l’ajut de Ferrocarrils de la Generalitat. Ara, gràcies al suport del Departament de Cultura, s’ha pogut muntar la segona planta, que inclou 29 nous àmbits que, en general, proposen al visitant una reflexió sobre els jocs i els joguets i els seus límits. Ara el museu mostra més de 7.000 jocs i joguets en 1.350 m² d’exposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia