Altres

Gestió sota sospita

Investiguen la Institució de les Lletres Catalanes per contractes irregulars quan la consellera Laura Borràs n’era al capdavant i ella nega cap tipus de mala praxi

El TSJC, que és qui hauria d’investigar la consellera, nega cap actuació contra Borràs

Un jutjat de Barcelona investiga unes suposades contractacions irregulars fetes per la Institució de les Lletres Catalanes quan l’actual consellera de Cultura, Laura Borràs, n’era la directora. Els Mossos d’Esquadra van escorcollar ahir la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat i també la de l’entitat en el marc d’un dispositiu per investigar una suposada contractació irregular per a la creació de llocs web, segons que van confirmar a l’agència Efe fonts de la investigació. La investigació, que es manté sota secret d’actuacions, es desvincularia de la que ja està en marxa al CTTI pel seu paper durant l’1-O. Aquest centre ja va ser objecte de diversos escorcolls per part de la Guàrdia Civil els dies previs i posteriors al referèndum. Segons diverses fonts, l’entrada al CTTI seria per buscar el rastre digital que haurien deixat aquestes operacions realitzades a la Institució de les Lletres Catalanes, al marge del concurs públic. El TSJC, l’organisme competent per investigar la consellera, va assegurar que no s’està portant a terme cap investigació sobre ella.

L’entitat va estar dirigida des de 2013 i durant cinc anys per l’actual titular de Cultura, Laura Borràs. Justament ahir al vespre, en declaracions a l’ACN, la consellera va assegurar sentir-se “orgullosa” de la feina feta al capdavant de la institució durant aquests anys. Una satisfacció que, va insistir, “no és personal”, sinó col·lectiva. “Una feina determinada, honesta i transparent, i una feina que ha posat l’accent, també, en l’àmbit digital”, va concloure. En aquest sentit, hi va afegir que l’entristeix i la revolta que s’intentin generar ombres sobre la feina però garanteix que no té “res a amagar”. Borràs va assegurar que posa “tots els mitjans” a disposició de la investigació per esclarir fins a la darrera qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona