Música

Fusta, cor i guitarres

The Wilder Company, el grup gironí amb un so més arreladament americà, presentarà el disc ‘From the timber and the heart’ divendres vinent a l’Auditori

“Fem molts concerts acústics en bars, però a l’Auditori volem ensenyar el nostre so real”

El grup gironí The Wilder Company presentarà el seu nou disc, un EP de quatre temes titulat From the timber and the heart (Des de la fusta i el cor), en un concert que tindrà lloc divendres vinent, 14 de desembre (20.30 h, 7 euros), a la sala de cambra de l’Auditori de Girona, dins del cicle Càpsula. El grup, que va debutar com a trio –Arnau Coderch (veu, guitarra i composició), Edu Bonet (baix) i Jordi Vila (bateria)– amb un àlbum de títol homònim publicat la tardor del 2016, es va ampliar aviat a quintet, quan s’hi van incorporar el teclista Albert Casellas i el guitarrista Jep Vilaplana, que més recentment ha estat reemplaçat per David Abad, que va formar part dels Acousters i ara és també un dels impulsors de les Jam Xefles del Yeah de Girona.

El quintet actual va enregistrar les quatre cançons de From the timber and the heart en un sol dia al Soundclub de Salt. Són The One, Pretty Town, Not Tonight i el vals country Last Call Dancer. Segons Edu Bonet, aquestes dues últimes cançons són bons exemples de “la versió més madura de l’Arnau [Coderch] com a lletrista, que, en aquests temes, canvia la primera per la tercera persona per narrar històries més elaborades”. De fet, les cançons que Coderch compon amb la guitarra són l’autèntic punt de partida, el motor d’aquest projecte anomenat The Wilder Company, grup a què s’ha aplicat l’etiqueta d’americana, que intenta posar sota un únic paraigua músiques d’arrel com ara el country, el folk i el bluegrass. “Nosaltres agafem els temes de l’Arnau i els anem canviant de vestit per aprofundir en el nostre concepte sonor”, explica Bonet. De fet, l’Auditori de Girona serà un lloc ideal perquè el grup mostri les seves millors vestimentes: “Fem molts concerts acústics en bars, però a l’Auditori volem ensenyar com sonem realment, amb tots els matisos.”

En el concert de divendres vinent, el quintet estarà reforçat pels dos músics que també han col·laborat en el disc, Gerard Pakits Brugués (lap steel i guitarra), membre de Bigblack Rhino, i Joana Fugaroles (viola i veu). Amb ells dos, però encara sense Abad, el grup ja va gravar en directe, a Ca l’Amadeu de la Cellera de Ter, dues Càpsules sonores de les Cases de la Música, amb els temes Fare Thee Well i Last Call Dancer , dos videoclips que es poden veure a Youtube. Prèviament, el 2017 el grup també va gravar en vídeo unes sessions en directe als estudis Ground de Cornellà del Terri, de què es van recuperar dues cançons, Eyes of the Cat i Sound to Death, que es van afegir a la segona edició del seu primer disc.

The Wilder Company ha trobat en el seu últim EP un bon format per continuar presentant les seves cançons a partir d’ara, sense haver d’esperar a tenir una desena de temes per publicar-los en un àlbum convencional. “Per les nostres actuals obligacions laborals i familiars, és més factible que el nostre proper sigui un single o un altre EP.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona