Música

Nova batuta a L’Auditori

Ahir es va aprovar nomenar Robert Brufau com a director de l’equipament barceloní

Brufau substitueix Joaquim Garrigosa, que era el director de L’Auditori de Barcelona des del 2012

El músic Robert Brufau serà el nou director de L’Auditori de Barcelona. Substituirà Joaquim Garrigosa, que ha assumit aquest càrrec des del 2012. Brufau ja havia creat l’estructura actual de la programació de l’equipament cultural. També ha estat impulsor de col·laboracions amb les principals institucions de la ciutat dedicades a l’art contemporani (Macba, CCCB, Fundació Tàpies o Fundació Miró) i també escènic (com el TNC). La programació de L’Auditori també ha integrat, des de fa temps, els agents més representatius del sector, tant de la clàssica com del pop-rock (Sónar, Primavera Sound, The Project, Razzmatazz, entre d’altres).

La comissió de valoració va aprovar ahir al matí la candidatura de Robert Brufau per la seva trajectòria professional, l’ampli coneixement del sector musical i el seu vincle amb L’Auditori. Com a programador artístic i gestor cultural, Brufau ha estat director de programació de L’Auditori de Barcelona i membre de la comissió artística de l’European Concert Hall Organization des de l’any 2013. Anteriorment havia estat responsable de producció de la mateixa institució, director gerent de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i fundador del club de jazz El Gat Negre. Com a músic professional va ser professor del Conservatori Superior de Música del Liceu i col·laborador de l’Orquestra de la RTVE.

El nou director va estudiar música a Barcelona, París i finalment a Ginebra, on va obtenir el diploma de Concert de l’Haute École de Musique de Genève amb les màximes qualificacions. És també diplomat en ciències empresarials i postgraduat en gestió i producció d’espectacles per la Universitat de Barcelona. A L’Auditori ha impulsat projectes com ara les Sampler Sèries, dedicades a les músiques de nova creació; el festival Llums d’Antiga, per a la música antiga de recerca, i el Festival Emergents, per als joves talents nacionals i internacionals. En l’àmbit internacional, ha teixit aliances de L’Auditori amb institucions com ara Los Angeles Philharmonic, la New York Philharmonic, la Philharmonie de París i el Konzerthaus de Viena.

La comissió de valoració del concurs l’han integrat tres membres designats per l’Ajuntament (el compositor Hèctor Parra, la compositora i intèrpret Barbara Held i Margarida Tossas, directora de Planificació i Control de Drets de Ciutadania) i dos membres per la Generalitat (el compositor Joan Magrané i Rosa M. Pascual, responsable de Seguiment i Control del Sector Públic). Jordi Tort, gerent del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra,va actuar de secretari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA