Música

Música antiga del segle XXI

El Festival de Torroella s’afegeix a un projecte europeu de suport a grups joves

El festival ha començat amb Rumorum un programa de residències per a grups emergents

El Festival de Torroella de Montgrí s’ha adherit com a coorganitzador al projecte europeu EEEmerging (Emerging European Ensembles), creat el 2014 amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea per donar suport als grups joves de música antiga i ajudar-los en la seva professionalització. El festival baixempordanès, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella i dirigit per Montse Faura, passa a ser nou soci del projecte conjuntament amb l’Acadèmia Janácek de Música de Brno (República Txeca) i el Fòrum Nacional de Música de Wroclaw (Polònia). En el marc d’aquest projecte, Torroella serà seu de residències musicals que acolliran els grups seleccionats pel projecte, la primera de les quals ha tingut com a protagonista l’ensemble Rumorum , creat el 2015 a Basilea (Suïssa) quan els seus membres estudiaven a la Schola Cantorum Basiliensis. El grup està format per Grace Newcombe (veu, arpes i direcció musical), Jacob Mariani (llaüt, viola d’arc, fídula i guitarra morisca), Felix Vérry (fídula i rebec), Mara Winter (flautes) i Ozan Karagöz (veu). El 15 de desembre, Rumorum va oferir a Torroella un concert amb el programa de cançons medievals anglonormandes que els seus membres van estar preparant durant la seva residència a la vila empordanesa.

Durant el 2019, el Festival de Torroella rebrà altres dos grups en residència: La Vaghezza , un grup multipremiat creat el 2016 i especialitzat en música dels segles XVII i XVIII; i Dichos Diábolos , creat el 2013 en el si de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). Les dues formacions oferiran concerts a Torroella i es beneficiaran d’una mentoria per part del festival, que té el suport en aquesta iniciativa de la Fundació Banc Sabadell.

El projecte EEEmerging va ser creat el 2014 pel Centre Culturel de Rencontre d’Ambronay (França), el centre de música barroca i clàssica Ghislieri Musica de Pavia (Itàlia), el centre de música antiga de la Universitat Nacional de Música de Bucarest (Romania), el Festival Internacional Händel de Göttingen (Alemanya), el Festival Seviqc Brežice de Ljubljana (Eslovènia), el National Center for Early Music de York (Gran Bretanya), el Centre de Música Antiga de Riga (Letònia) i Ozangoo Productions d’Estrasburg (França). En quatre anys, el projecte ha seleccionat 25 grups, als quals s’ha ofert suport artístic, formació en organització, administració, màrqueting i comunicació, entre altres disciplines, i també 70 residències, 170 concerts i enregistraments de discos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós