Cinema

Any nou, vells coneguts

Tarantino, Scorsese, Pacino, DiCaprio, Robert De Niro i Brad Pitt són alguns noms destacats del cinema del 2019, en què tornen a abundar les seqüeles i ‘remakes’

Once upon a time in Hollywood, la nova pel·lícula de Quentin Tarantino, té un repartiment espectacular encapçalat per Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie i Al Pacino. La recreació que fa del Hollywood en crisi del 1969, quan Sharon Tate (Robbie) va ser assassinada per la família Manson, es podrà veure a partir del 8 d’agost i és una de les novetats més esperades als cinemes aquest any que comença.

També ho és The Irishman, tot i que no té data d’estrena encara i ja no podem parlar exclusivament de cinemes: després que Paramount es retirés de la nova pel·lícula de gàngsters de Martin Scorsese, Netflix va assumir el projecte i va posar cent milions de dòlars sobre la taula perquè es pogués acabar. Al Pacino, Robert De Niro, Harvey Keitel i Joe Pesci tornen a reunir-se en una història basada en fets reals que, segons De Niro, s’estrenarà en sales. Veurem.

Un altre títol molt esperat el 2019 és l’episodi IX de Star Wars, en què J.J. Abrams recupera funcions de director. Caldrà esperar fins al 20 de desembre: Disney torna a reservar la munició galàctica per a les festes de Nadal.

Dos autors habituals en festivals arribaran als nostres cinemes el primer trimestre de l’any: a partir del 25 de gener podrem veure La casa de Jack, el retrat d’un psicòpata (Matt Dillon) segons Lars von Trier, i el 23 de març Pedro Almodóvar estrena Dolor y gloria, amb Antonio Banderas i Penélope Cruz.

Seqüeles i ‘remakes’

Hi ha seqüeles que no es fan esperar gaire, com ara la del film de terror It, que ens arriba dos anys després (el 7 de setembre). D’altres, en canvi, es fan pregar Men in Black: International (14 juny) ha trigat set anys, i és la quarta entrega en 22 anys. El reciclatge compulsiu en què ha quedat atrapada la maquinària de Hollywood fa que enguany s’estreni la vuitena adaptació de la novel·la Donetes, de Louisa May Alcott. Està dirigida per Greta Gerwig, i el càsting inclou Saoirse Rona, Emma Watson, Laura Dern, Meryl Streep, Timothée Chalamet...

Superherois

La densitat de població de superherois en pantalla no baixa. Hi podrem veure Capitana Marvel (el 8 de març, dia de la dona); una vintena de superherois reunits de nou a Vengadores: Endgame (26 d’abril); Spider-man: lejos de casa, que ens retorna l’home-aranya el 5 de juliol, ara en imatge real, i Joker (4 d’octubre), que dona el protagonisme al dolent de Batman.

Animació

Les seqüeles dominen el cinema animat. Nou anys després de Toy story 3, una de les sagues més aplaudides de Pixar, el 21 de juny ens arriba la quarta entrega. El 22 de novembre, s’estrena Frozen 2, un altre èxit enorme, en aquest cas de la casa mare de Disney, que recupera les seves clàssiques princeses. També podrem veure la segona part de La Lego pel·lícula (8 de febrer) i la tercera entrega de Com ensinistrar un drac (22 de febrer).

Biografies

Els biopics són tendència. Després de l’èxit de Bohemian rhapsody, podrem veure en pantalla Van Gogh, a las puertas de la eternidad. amb Willem Dafoe interpretant el pintor (1 de març), El Gordo y el Flaco (8 de març) i Rocket man (31 de maig), sobre Elton John.

De clàssics animats a films d’imatge real

L’èxit d’El libro de la selva en imatge real (tot i que també es considera un tipus d’animació digital) ha propiciat que es versionin així altres clàssics de Disney. Jon Favreau, que ja va ser responsable de la història de Kipling, dirigeix El rey león, que arriba a les pantalles el 19 de juliol. L’espectacular tràiler que ha avançat Disney suma desenes de milions de visionats.

Aladdin (24 de maig) parteix també del guió clàssic (del 1992), tot i que el director britànic Guy Ritchie hi ha posat ingredients de collita pròpia. Naomi Scott, Mena Massoud i Will Smith (com a geni) interpreten els personatges principals, ara de carn i ossos.

Dumbo (29 de març) té un director amb una forta personalitat creativa: Tim Burton fa la seva versió en imatge real del film animat del 1941. En aquest cas, el guió no es basa en el clàssic. Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton i Danny DeVito en seran els protagonistes, a més del petit elefant digital. La banda sonora és del col·laborador habitual de Burton Danny Elfman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona