Música

Neu!, cinc anys d’arts en llibertat

El festival, dirigit per Xebi SF, celebra el seu cinquè aniversari amb un gran cartell repartit en tres dies i tres espais

El 19 de gener hi haurà el gruix de les actuacions a La Mirona i el 20 Albert Pla serà a Bescanó

El Neu! , el Festival no internacional de música i altres arts, portarà a terme la seva cinquena edició el cap de setmana del 18 al 20 de gener, en tres espais diferents –la sala Yeah! de Girona, La Mirona de Salt i el Teatre de Bescanó– i amb ganes de celebrar aquest cinquè aniversari, ja consolidat com a “festival de referència” a les comarques gironines, on obre el calendari de festivals amb una proposta realment única.

Organitzat “sempre al marge de les institucions i ajudes públiques”, el festival dirigit pel músic Xebi SF proposa un cartell amb una dotzena de destacats artistes catalans –i en una part considerable, de les comarques gironines– que s’obrirà el divendres 18 de gener, amb el concert inaugural que protagonitzarà el trio barceloní Ominira –insòlita i excitant combinació de ritmes i instruments: guitarra, trompeta i electrònica– al Yeah Indie Club (23 h, 5 euros). L’entrada a aquest primer concert serà gratuïta per a aquells que comprin l’entrada de La Mirona, on el dissabte 19 de gener actuaran el gruix dels artistes del Neu! 2019: Joan Colomo hi presentarà, amb la seva banda, L’oferta i la demanda; el trio gironí de post-punk Aliment, que ha publicat recentment el seu tercer disc, Brother; també els gironins Carmen 113, amb el seu vigorós quart disc, Discutir desnudos, i el mateix Xebi SF , que aquell cap de setmana ja tindrà disponible el seu nou disc, De los delfines solo nos cuentan maravillas, amb un so renovat i molt potent, i el cantant i compositor bisbalenc Pau Blanc, de qui s’esperen grans coses després d’un debut com El jou (2017). Ell obrirà tot sol el festival.

La jornada del dissabte, que s’obrirà a les 18.30 h i s’allargarà fins les 4 de la matinada, inclourà també les actuacions de la violinista Sara Fontán (Manos de Topo), acompanyada pel bateria Edi Pou (Za!), amb qui també comparteix el trio Big Ok, que completa Paul Fuster; i Museless, una de les estrelles revelació de l’escena electrònica barcelonina. Després de les actuacions en directe, la música continuarà amb Caballo Ganador, discjòqueis fidels al festival. La jornada central del Neu! inclourà parades de vinils, food trucks i aquest any, per celebrar el 5è aniversari, una exposició de les peces artístiques que pintors i il·lustradors van crear al festival durant les actuacions de la segona i la tercera edició, acompanyades per fotos i una petita explicació per contextualitzar-les. Les entrades del dissabte costen 14 euros (anticipades) i 18 euros. El diumenge 20 de gener el Neu! es clourà amb l’espectacle Miedo, d’Albert Pla, al Teatre de Bescanó (18 h, 26 i 28 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona