Arts escèniques

El miracle de l’elefant

El 8è Festival Internacional del Circ de Girona programa 24 atraccions inèdites a Europa, amb artistes de dotze països

El festival, que tindrà lloc del 14 al 19 de febrer, ja ha venut més de 15.000 entrades de les 34.000 disponibles

Amb el mateix entusiasme que sent i transmet Genís Matabosch sempre que parla de circ, el director de la Circus Arts Foundation va presentar ahir a la Diputació de Girona la programació de la 8a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona i va afirmar que en el sector circense internacional “ja es parla del ‘miracle Elefant d’Or’ i del ‘fenomen Girona’, perquè amb només set edicions el nostre festival s’ha situat entre els cinc millors del món”. A l’Europa occidental, on el festival gironí serà l’aparador privilegiat per a molts programadors i directors de càstings de 24 números mai vistos abans al continent, a l’Elefant d’Or ja només li fa ombra tot un clàssic com el Festival Internacional de Circ de Montecarlo, que celebrarà la seva 43a edició del 17 al 27 de gener.

El festival gironí, que tindrà lloc del dijous 14 al dimarts 19 de febrer amb més de vuitanta artistes de dotze països, ja ha venut fins ara més de 15.000 de les 34.272 entrades disponibles: 2.142 per a cadascuna de les 16 funcions programades –incloses quatre per al públic escolar–, dues més que l’any passat gràcies a l’ampliació d’un dia. El dilluns 18 serà el dia de l’espectador, amb entrada única de 18 euros i dues funcions –una de cada semifinal del festival, els espectacles Blau i Vermell, la qual cosa permetria veure excepcionalment els 24 números en un sol dia–, de manera que la gran final tindrà lloc el dimarts.

Prèviament, ja s’havia anunciat la presència al festival dels tres números del Circ Estatal de Rússia Rosgoscyrk –els malabars de Mademoiselle Di-Di, el número de funambulisme de la Troupe Krasnov i les perxes volants de la família Saralaev– i altres tres d’un vell conegut del festival, el nord-coreà National Circus of Pyongyang: la trapezista Kil Hye Song i dos números col·lectius de salts a la bàscula i lassos o cordes en moviment continu: una disciplina exclusiva basada en el ball dels barrets de cintes coreà. Els lassos també seran la base del número de la xinesa Fujian Acrobatic Troupe, que a més presentarà a Girona un quintet de malabars amb diàbolos.

En l’apartat còmic, hi haurà el brasiler Pepe Jardim i el mim xilè Tuga. Dues disciplines mai vistes fins ara al festival seran la roda de la mort, presentada pels colombians The Flyers Valencia, i l’asta aèria, a càrrec del rus Denis Degtyarev, protagonista del cartell definitiu del festival. Aquesta és una disciplina d’alt risc. De fet, durant la sessió de fotos per al cartell Degtyarev va caure al buit i va quedar en coma durant un parell de dies.

Des d’Etiòpia arribarà el sextet Ethioselam, amb números de doble asta i salts en cercles; des de Xile, Sergio Paolo i els seus malabars de rebot; vindran des de Mongòlia números de volteig sobre voles (Mystery of Gentleman) i de salts a la corda (Marionettes) i el Vietnam estarà representat per les cintes àries del Duo Hien Phuoc. La sensual parella nord-americana de cercle aeri Luna Storme; els ucraïnesos Danylo & Oscar (mà a mà), el grup del rus Vladimir Plotnikov (trapezi entre escales) i els Martínez Brothers (jocs icaris), cinquena generació d’una nissaga colombiana però també amb sang japonesa, completen de moment un cartell en què falten encara per concretar dos espectacles.

A la cantina del circ

Durant els sis dies del festival, però especialment a partir del dissabte, tindrà lloc també al Palau de Fires la primera edició del Circus World Market, una fira professional a través de la qual els espectadors accediran a la gran carpa del circ. Al Palau de Fires es concentraran tots els serveis complementaris, entre els quals una oferta més àmplia de restauració que inclourà la cantina del circ, on el públic coincidirà amb els artistes.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, van destacar ahir el ple suport de les seves institucions al festival, com una mostra de “cultura en majúscules”, assequible –hi ha entrades a partir de 10 euros– i dinamitzadora del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona