Música

Nou director artístic al Liceu

Víctor Garcia de Gomar ha estat triat per al càrrec entre setze candidats i s’incorporarà al setembre

Víctor Garcia de Gomar és director artístic adjunt del Palau de la Música des del 2011

La comissió executiva del Gran Teatre del Liceu va nomenar ahir Víctor Garcia de Gomar com a futur director artístic de la institució. El nou càrrec ha estat seleccionat entre les setze candidatures presentades –tres dones i tretze homes– al concurs públic de mèrits per una comissió de nou experts presidida per Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, i amb la participació de Félix Palomero, gerent de la Fundación Baluarte de Pamplona –representant del Ministeri de Cultura i Esport–; Jaume Graell, vicepresident d’Amics del Liceu –Generalitat de Catalunya–; Luisa Vinci, directora de l’acadèmia del Teatro alla Scala de Milà –Ajuntament de Barcelona–; Pia Bosch, assessora tècnica de la Diputació de Barcelona; Javier Coll, president de la Societat del Liceu, i, per part del teatre, Valentí Oviedo, director general, i Josep Pons, director musical. 

La plena incorporació del càrrec tindrà lloc el setembre vinent, coincidint amb l’inici de la temporada. Aquest calendari permetrà una transició ordenada amb l’actual directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, i també facilitarà la cobertura organitzativa al Palau de la Música, institució en què Garcia de Gomar té el càrrec de director artístic adjunt des del 2011.

El jurat d’experts ha valorat de Garcia de Gomar la seva experiència en equipaments musicals, especialment al Palau de la Música, que li ha permès un coneixement i l’establiment d’una xarxa relacional molt àmplia en l’àmbit internacional del sector musical  i operístic. Així mateix, ha valorat positivament el seu vessant creatiu i el de gestor, fonamental per entendre i cercar l’equilibri pressupostari de la institució. 

Amb estudis de dret i postgraduat en Direcció i Gestió d’Institucions, Empreses i Plataformes Culturals a la Universitat Pompeu Fabra, així com diversos programes de direcció a IESE, Víctor Garcia de Gomar destaca també per la seva formació superior en cant i piano al Conservatori del Liceu i la seva participació en l’Orfeó Català i en produccions semiprofessionals que li han permès vincular-se al sector musical i operístic des de fa més de 15 anys.

Víctor Garcia de Gomar donarà a conèixer detalls del seu projecte demà passat al matí, en una roda de premsa al Gran Teatre del Liceu, acompanyat per Salvador Alemany, president de la Fundació, i Valentí Oviedo, director general, i Josep Pons, director musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES