Arts escèniques

L’illa de ‘La tendresa’

T de Teatre i Dagoll Dagom impulsen una comèdia amb regust shakesperià d’Alferdo Sanzol, que s’estrena en català aquest dilluns al Teatre Poliorama

Els personatges es topen en una illa deshabitada, fugint de les obligacions morals

“A Shakespeare li agradaria”, comenta la representant de Dagoll Dagom, Anna Rosa Cisquella, sobre La tendresa. Alfredo Sanzol construeix una comèdia aparentment d’entreteniment en què es descobreixen tres homes i tres dones que, fugint de les convencions socials i sense saber-ho, busquen la tendresa. Una peripècia ben teatral farà que tots sis coincideixin en una illa deshabitada i que les tres dones es facin passar per soldats de l’Armada, dita, Invencible. La comèdia, que es va estrenar al Teatro de la Abadía el 2017, continua en cartell. Ara, arriba la seva versió catalana (la traducció és obra de Joan Lluís Bozzo). Marta Pérez i Jordi Rico, habituals en els elencs de T de Teatre, comparteixen repartiment amb Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán i Ferran Vilajosana. Demà, s’estrena al Poliorama, on farà estada, en principi, fins a Setmana Santa.

Sanzol és un dramaturg (Premio Nacional de Literatura Dramática) que juga amb escenes entre còmiques i emocionals, amb un cert regust a tendra nostàlgia. Ho va fer a Delicades, per exemple. Amb Andrés Lima i Miguel del Arco van iniciar un el projecte del Teatro de la Ciudad. Si el 2015 van optar per fer adaptacions dels clàssics grecs, el 2017 el repte eren les comèdies de Shakespeare. El director admet: “La part de nen em deia que es podia fer, que sempre m’ha agradat escriure imitant els autors; la part d’adult m’advertia que necessitava temps i passar-m’ho bé per tenir l’impuls d’escriure.” El resultat, diuen els de Dagoll Dagom i T de Teatre, ho corrobora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles