Cinema

Llarga vida a la fantasia

“Tot el que et puguis imaginar existeix a la realitat”, diu l’avi a la Mar, la nena que protagonitza la nova pel·lícula dels Lunnis, els personatges infantils de TVE i Clan, que han arribat als cinemes aquest cap de setmana. Amb el títol La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic (també s’ha estrenat en català), la pel·lícula té com a protagonistes la nena de vuit anys Carla Chiorazzo, els Lunnis (Lucho, Lupita, Lulila i Lublú) i l’actor Bruno Oro en el paper del malvat Crudo, que vol destruir la imaginació i la fantasia. Mar i els Lunnis lluitaran per evitar que els contes desapareguin.

El director argentí Juan Pablo Buscarini, Goya al millor llargmetratge d’animació del 2007 per En Pérez, el ratolí dels teus somnis, dirigeix aquesta pel·lícula que combina titelles, actors humans i animació digital. El director explica en una entrevista a aquest diari que “partim d’una premissa molt més profunda del que es podria esperar d’una pel·lícula per a un públic infantil actual, que és fer un homenatge a la lectura i a la capacitat que té la bona literatura de fer volar la imaginació”.

Imaginació al poder

El film reivindica el poder de la imaginació en aquest món en què vivim, en què “els nens estan desbordats per una gran quantitat de continguts audiovisuals que no inciten a desenvolupar la imaginació”.

Els Lunnis van néixer el 2003 a La 2 de TVE, i s’emeten actualment al canal Clan. La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic és una pel·lícula pensada sobretot “per al públic que sempre ha acompanyat els Lunnis, que té entre 3 i 7 anys”, diu el director.“Però és un públic que necessita la col·laboració dels pares per anar al cinema –hi afegeix Buscarini–, té una segona capa de lectura, cert humor irònic i gags que potser els nens no entenen, pensats per a un públic més adult.”Combinar animació, imatge real i titelles en una pel·lícula que barreja diferents gèneres (musical, aventures, comèdia...) ha estat “el desafiament més gran per a tot l’equip”. “Si portàvem a terme tot el que deia el guió en imatge real, hauria calgut una superproducció de Hollywood –comenta el director–. La tecnologia digital ens va permetre abaratir costos. La suma de capes va estar al servei del guió, igual que els números musicals, que fan avançar la història.”La selecció dels personatges de contes és molt diversa: Pinotxo, el rei Artús, el mag d’Oz, Alícia al país de les meravelles, el flautista de Hamelí... “Els personatges van ser escollits segons les necessitats de la trama”, explica Juan Pablo Buscarini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La gran aventura de los Lunnis y el libro mágico

«La gran aventura de los Lunnis y el libro mágico»

Gènere: Infantil
Direcció: Juan Pablo Buscarini.
Intèrprets: Carla Chiorazzo, Bruno Oro, Lucrecia, Ramón Barea, Pablo Carbonell.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona