Música

L’est és música i valors

Onze nens i nenes de Vila-roja i la Font de la Pólvora reben classes de música dels membres de la Black Music Big Band, dins del projecte Black Music-Música a l’Est

El Black Music Festival i la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines han portat a terme diverses iniciatives formatives i de socialització de la música. El projecte més ambiciós en aquesta línia ha estat, des del 2015, la Black Music Big Band, una formació pionera a Catalunya com a big band escola per a joves instrumentistes menors de 25 anys, especialitzada en funk, soul i altres sonoritats afroamericanes. El següent pas va ser crear la seva versió júnior, per a nois i noies de 9 a 14 anys. I aquest curs s’ha posat en marxa, a l’escola Sagrada Família del barri de Vila-roja, el projecte Black Music-Música a l’Est, gràcies al qual onze nens i nenes de Vila-roja i la Font de la Pólvora –l’anomenat sector est de Girona– reben formació dels diferents instruments d’una big band, a càrrec de diferents components de la Black Music Big Band, sota la coordinació del director de la formació, Adrià Bauzó. Hi ha classes de llenguatge musical, cant col·lectiu, piano, saxo, baix, guitarra, trombó i bateria.

Black Music-Música a l’Est és, per tant, una iniciativa del Black Music Festival –que a finals de mes obrirà la seva 18a edició– i la Fundació Casa de la Música, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Marlex i la nova Fundació Girona Est, i la Fundació Lluís Coromina. A més, han col·laborat molt activament en els barris tant l’escola Sagrada Família com el centre cívic Onyar. “Aquest no és un projecte més: és una iniciativa perquè hi hagi igualtat d’oportunitats per a tota la gent de la nostra ciutat”, va dir ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas, a la presentació del projecte, que va tenir lloc en una de les aules de l’escola Sagrada Família on tenen lloc les classes de música, els dimarts i divendres a la tarda. A més dels alumnes del projecte, els seus pares i mares i els joves i entregats professors, també hi eren el regidor de Cultura, Carles Ribas; els directors del Black Music Festival i de la Casa de la Música, Pau Marquès i Jordi Planagumà, respectivament, i representants de les fundacions Marlex i Girona Est (Jaume Sanabras) i Lluís Coromina (Ricard Planas).

“Treballem des de la passió i l’emoció, amb una forma moderna d’ensenyar la música, que consisteix a tocar, tocar i tocar”, va dir Bauzó com a director del projecte, i va remarcar que el seu objectiu no és només ensenyar les qüestions tècniques relacionades amb els instruments, sinó inculcar també tota una sèrie de valors, derivats de la música i de la cultura, per enriquir els alumnes com a persones. “La música s’està convertint en un ensenyament elitista i això ens preocupa”, va afegir Bauzó, que es va dirigir directament als nens i nenes seleccionats en aquesta primera edició del projecte, dient: “Sou un barri extremadament musical i vosaltres sou uns grans músics que porteu la música a la sang, a la tradició i a la història.”

La Cristina, mare d’una de les nenes, va parlar en nom de tots els pares i mares, quan va dir que “la música és molt important per treballar valors i emocions i hauria de ser una assignatura obligatòria”.

Pau Marquès va anunciar que cada alumne rebrà tres entrades per assistir amb els seus pares al concert d’homenatge a Aretha Franklin que oferirà la Black Music Big Band a l’Auditori, el diumenge 3 de març dins del festival. “Podran veure els seus professors en actiu i potser algun dia ells també podran pujar a un escenari com aquest.” Per començar, ahir aquests petits aprenents de músic van oferir un tast de com fan sonar els seus instruments. Bons auguris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA