Patrimoni

El Govern declara Bé Cultural d’Interès Nacional l’obra de Subirachs a la Sagrada Família

Inclou les escultures de la façana de la Passió, les portes de la Glòria, l’escultura de Sant Jordi i el semibust de bronze de Gaudí

El Govern ha declarat aquest dilluns Bé Cultural d’Interès Nacional com a Monument Històric l’obra de Josep Maria Subirachs a la Sagrada Família, que aporta un valor cultural afegit i qualitat artística al monument de Gaudí i contribueix a expressar-la.

L’obra de Subirachs que ha estat protegida està conformada per quatre elements: les escultures de la façana de la Passió, les portes de la façana de la Glòria, l’escultura de Sant Jordi i el bust de bronze de Gaudí, ubicat al museu.

Subirachs va rebre l’encàrrec de realitzar els grups escultòrics de la façana de la Passió del Temple Expiatori de la Sagrada Família l’any 1986 i hi va dedicar més de 20 anys de la seva vida. L’obra s’ha considerat la síntesi i culminació de la seva carrera i ha convertit l’escultor en un referent de l’art català.

Concretament, les escultures de la façana de la Passió engloben les portes de l’Evangeli, la Porta de Getsemaní, la Porta de la Coronació; i els Apòstols, mentre que les portes de la façana de la Glòria inclouen el Portal Major, la Porta de la primera petició, la Porta de la segona petició, la Porta de la tercera petició, la Porta de la cinquena petició, la Porta de la sisena petició i la Porta de la setena petició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES