Arts escèniques

El circ de Babel, a punt

El Festival del Circ Elefant d’Or, que començarà demà amb el 80% de les entrades venudes, enllesteix els últims preparatius i assajos de “l’edició més espectacular”

El Palau Firal i el camp de Mart viuen aquests dies una gran activitat. Cap a 300 persones treballen a un ritme frenètic per tenir-ho tot a punt, tant tècnicament com artístic. En aquest apartat, són un total de 78 artistes de tretze països els que s’han congregat per a participar en la vuitena edició del Festival del Circ , que obrirà les portes al públic demà, a les 20.30 h, amb la primera representació de l’espectacle Blau. L’endemà, tocarà el torn de veure l’espectacle vermell, i així alternativament fins a culminar el dimarts 19 amb la Gran Gala Final, en la qual s’entregaran els Elefants d’Or als artistes guanyadors en les diferents categories.

A dia d’ahir, de les onze funcions programades (a les quals cal afegir les escolars, que arriben a 16) i les 34.000 entrades disponibles, ja s’havien venut 27.000 localitats, el 80% del total.

Entre els artistes que enlelstien els seus números, ahir es van poder veure els integrants de la National Circus of Pyongyang perfeccionant els complicats salts de bàscula del nou número estel·lar que portaran aquest any a Girona. També l’artista russa Mademoiselle Di-Di va demostrar el que pot fer amb els malabars, set anelles, set masses i nou anelles. No menys espectaculars van presentar-se a la pista la Fujian Acrobatic Troupe, companyia acrobàtica xinesa que actuarà amb dues atraccions: les cordes (lassos) i els diàbolos. I per plasticitat, en aquest cas en format duet i dalt del cercle aeri, les americanes Luna Storme aporten sensualitat en un número en què es requereix una gran força física, tècnica i perfecta sincronització.

Això per no dir el que fan els dos germans colombians de la tercera generació d’una reputada nissaga familiar circense, The Flyers Valencia –vistos al Cirque du Soleil–, que s’han d’aixecar de matinada per poder practicar l’espectacular roda de la mort, que inclou salts mortals a l’exterior de l’aparell. Una disciplina que no s’ha vist mai en el festival, que ha aixecat molta expectació i que, de ben segur, posarà dempeus el públic. “Aquesta serà l’edició més espectacular”, assegura el director, Genís Matabosch.

A l’exterior, escalfant motors i lluint-se davant els passavolants que anaven al mercat de la Devesa, es va poder veure BMX Bro, un sextet d’acròbates de les bicicletes que demostren que el circ també accepta propostes modernes. Ells, juntament amb Mukhamadi Sharifrozoda, s’han afegit a darrera hora a la programació d’aquesta edició, que, per primera vegada, unirà les carpes del circ al Palau de Fires, on se celebrarà la primera edició del Circus World Market, l’única fira sectorial de circ al món. A més de convertir-se en l’entrada general i en el lloc on es congrega la restauració. la fira estarà presidida per la maqueta de circ més gran del món, el Circ Gleich, de 50 metres quadrats. El primer cop que es va exposar va ser el 1928 durant la segona Exposició Universal a Barcelona. L’accés a la fira serà lliure per a tothom. Com a activitat paral·lela, diumenge a la Cúpula de les Arts tindrà lloc l’espectacle familiar The Totti Show (12 h, de 5 a 10 euros).

LA XIFRA

7.000
entrades estan disponibles de les 34.000 que s’han posat a la venda. Ja n’han venudes el 80%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA