Patrimoni

Palafrugell afegeix el patrimoni a l’aplicació virtual per a mòbils i tauletes

L’Ajuntament de Palafrugell ha incorporat a l’aplicació informàtica per a telèfons intel·ligents i tauletes el catàleg de 28 fitxes sobre elements patrimonials, amb més informació de la que fins ara s’ofereix en panells a peu de carrer. Pel regidor de l’Arxiu Municipal, Albert Tané, és una eina que farà més accessible la consulta, “amb imatges antigues i modernes i textos en tres idiomes”, que es podrien ampliar, i enllaços a més documents, com ara les ressenyes d’edificis i elements a la Viquipèdia.

La informació és accessible des de l’aplicació ciutadana estrenada el 2016, i un complement dinàmic per als plafons convencionals que es van començar a instal·lar, com recordava la responsable de l’arxiu, Conxa Saurí, al 2006. Cada any, a mesura que es recuperen elements i immobles, la llista ha anat creixent, i després d’afegir-hi la Casa Peya, la pròxima incorporació a les referències seran l’antiga escola d’Arts i Oficis, en rehabilitació després d’haver estat la primera seu del Museu del Suro.

L’aplicació substituirà, a la llarga, el manteniment de les plaques físiques, sotmeses al desgast i a actes vandàlics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia