Música

Cordes brillants

El Quartetto di Cremona ofereix avui a Torroella de Montgrí un concert organitzat per Joventuts Musicals

En el concert d’aquest vespre, interpretaran obres de Puccini, Beethoven i Schubert

El Quartetto di Cremona ofereix avui un concert a l’ Espai Ter de Torroella de Montgrí (19 h, 10 euros), dins del cicle de tardor i hivern de Joventuts Musicals de Torrella i amb la col·laboració de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona. El quartet està format per Cristiano Gualco i Paolo Andreoli (violins), Simone Gramaglia (viola) i Giovanni Scaglione (violoncel), i en aquest concert interpretarà les obres Crisantemi, de Puccini, el quartet N. 11 de Beethoven i el quartet Rosamunde de Schubert. La formació italiana està gravant una sèrie de discos amb la integral dels quartets de Beethoven, que ja ha arribat al volum vuitè .

El Quartetto di Cremona es va fundar l’any 2000 durant un període d’estudis a l’acadèmia Stauffer de Cremona i, des de llavors, s’ha consolidat com una formació de prestigi internacionalment, amb un repertori que va des de les primeres obres de Haydn a la música contemporània.

Un dels èxits més destacats del grup va ser la nominació als Premis Internacionals de la Música 2015 en la categoria de música de cambra. A més, va ser escollit com a representant del projecte Friends of Stradivari . En la temporada 2017/18, el Quartetto di Cremona va debutar amb gran èxit a Amsterdam, Hamburg i Edimburg i va estar de gira a Suècia, Dinamarca, els EUA i el Canadà. Entre els compromisos més importants de la temporada 2018/19, destaquen concerts a Berlín, Hamburg, Estocolm, Ginebra, Amsterdam, València i Nova York.

El quartet col·labora freqüentment amb nombrosos artistes de renom internacional, com ara Lawrence Dutton, Eckart Runge, Andrea Lucchesini, David Orlovsky, Edicson Ruiz, Aaron Pilsani el quartet nord-americà de cordes Emerson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia