Arts escèniques

Crònica

Arts circenses

El més difícil encara!

Una de les màximes del circ més antigues que es coneixen és: “el més difícil encara”. Ho va pronunciar el presentador i director del Festival Internacional del Circ de Girona Elefant d’Or, Genís Matabosch, per introduir un número realment complex tècnicament d’entre la dotzena que es van poder veure divendres en l’estrena de l’espectacle Vermell. Concretament l’actuació de la nord-coreana Son Yong Jo, una equilibrista al trapezi que, com qui no en té prou, fa jocs malabars mentre està suspesa del revés i mentre sosté a la boca una vareta a l’extrem de la qual una altra tija més llarga sosté una safata amb vasets plens de líquid. Veure-ho per creure-ho.

El més increïble és que, fos perquè ho feia tan fàcil, que el públic va semblar més entusiasmat –si fem cas a la sonoritat dels aplaudiments– amb altres atraccions. Uns dels primers a aixecar ovacions van ser els membres de l’Ethiopian Circus Entertainment, amb Weyala: un sextet de joves capaços d’enfilar-se al doble pal com aquell qui camina tranquil·lament pel carrer, amb ritme i una alegria encomanadissa. Molt original. No menys entusiasme va desbordar el xilè Sergio Paolo, un exacròbata que per un accident es va haver de reinventar com a malabarista de pilotes de rebot. Que fes un salt mortal mentre feia rebotar les boles demostra que sí que hi ha homes que poden fer dues coses alhora. El que van fer amb diàbolos la Fujian Acrobatic Troupe no s’havia vist mai i, és clar, parlar de la National Circus de Pyongyang és parlar d’excel·lència, aquest any amb un número espectacular de saltadors de bàscula, amb un quíntuple (ja perdem el compte) salt mortal. I parlant de salts mortals, què els diran els que van tenir la fortuna de gaudir, i patir esglais alhora, amb el que van fer els germans Robinson i Carlos (The Flyers Valencia) al damunt de la roda de la mort, el pèndol gegant amb dues esferes a cada extrem, des de la qual a l’interior desafien la llei de la gravetat i, ja a fora, les de la vida i la mort. Saltar a corda mentre la maquinària roda és jugar-se-la, però fer un salt mortal a l’exterior és... el més difícil encara!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona