Arts escèniques

L’Elefant d’Or vola

El Festival de Circ internacional premia els jocs icaris de Martínez Bros, els salts de bàscula de Pyongyang i el volteig sobre esferes de Mongòlia

El festival repeteix èxit de públic i bat un nou rècord d’assistència: 32.613 espectadors

Martínez Bros amb el número de jocs icaris (Colòmbia i el Japó), el National Circus of Pyongyang amb els salts a la bàscula (RP de Corea) i Mistery of Gentlemen amb el volteig sobre esferes (Mongòlia) han estat els guanyadors dels Elefants d’Or en aquesta 8a edició del Festival Internacional de Circ Elefant d’Or de Girona. En tots els números, el vol i la caiguda són els grans reptes. Martínez Bros, a més, va rebre el premi del públic, mentre que el premi de la crítica va voler destacar el treball d’equilibris de Mukhamadi Sharifzoda, del Tadjikistan. Finalment, als funàmbuls de la Troupe Krasnov (Rússia) se’ls va premiar amb l’Elefant d’Or a la imatge i es va entregar un Elefant d’Or Honorífic a Carmino d’Angelo, director d’orquestra del Festival del 2012 al 2018.

Ahir a la nit es va fer l’espectacle d’or, que reuneix els 12 millors números de les 24 atraccions previstes en els passis Blau i Vermell. En la segona edició que el festival internacional es programa a Girona, els impulsors (Circus Art Foundation) s’han atrevit a ampliar un dia més de funcions (ampliant les sessions de 14 a 16 passis) a més de muntar la primera fira professional del circ; la primera específica per contactar empresaris i artistes del sector del circ. També s’ha volgut donar a conèixer la Carpa de les Arts, que, des de fa uns mesos, ja està instal·lada a Girona de manera estable.

Pel que fa a l’assistència d’aquesta edició, el festival ha arribat als 32.613 espectadors al llarg dels sis dies en què s’ha celebrat, sense comptar també les 684 persones que han assistit a The Totti Show, l’espectacle que s’oferia a la Cúpula de les Arts diumenge passat. A més, unes 3.000 persones han visitat el Circus World Market, d’entrada lliure, sense ser espectadors del festival, on han pogut contemplar el Circ Gleich, que és la maqueta de circ més gran del món, la qual actualment forma part de la col·lecció de la fundació promotora del festival. El Festival Internacional del Circ va arrencar a Figueres el 2012. Es va traslladar el 2018 arran del desacord entre promotors i Ajuntament. Circus Art Foundation aspira a aconseguir que la ciutat on es faci el festival també impulsi el Museu del Circ, d’abast europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA