Cinema

Ànima torturada

Nicole Kidman es transforma físicament per interpretar una policia destrossada pels remordiments a ‘Destroyer. Una mujer herida’

Amb Destroyer. Una mujer herida, un film policíac dirigit per la cineasta nord-americana Karyn Kusama, Nicole Kidman afronta un repte similar al de Charlize Theron a Monstruo, la pel·lícula amb què va guanyar l’Oscar el 2004: construir un personatge torturat deixant a la sala de maquillatge els seus atractius físics. Els membres de l’Acadèmia de Hollywood valoren aquests esforços, i la mateixa Nicole Kidman va guanyar la preuada estatueta un any abans que Theron a Les hores lluint una pròtesi nasal i altres efectes de maquillatge que li restaven bellesa en benefici d’una semblança més gran amb Virginia Woolf.

Si les llargues sessions de maquillatge a què es va sotmetre Nicole Kidman per fer Destroyer tenien com a objectiu secret guanyar un segon Oscar, la jugada li ha sortit malament: va estar nominada al Globus d’Or (que finalment es va endur Glenn Close per La buena esposa), però ha quedat fora de les nominacions als Oscar que es lliuren la matinada d’aquest dilluns. Ara bé, si perseguia l’objectiu més modest d’afegir un personatge memorable a la seva carrera, no hi ha dubte que ho ha aconseguit. I no és poca cosa. Ara que té 51 anys, la lluita pels bons papers amb altres actrius madures de Hollywood és aferrissada.

Un personatge clàssic

Els que busquen noves històries o maneres innovadores d’explicar-les quedaran decebuts amb Destroyer. La directora, Karyn Kusama, és una cineasta novaiorquesa amb ofici, però d’estil més aviat convencional. És coneguda sobretot per Girlfight, amb Michelle Rodriguez fent de boxejadora, i fa tres anys va guanyar el Festival de Sitges amb la cinta de terror La invitacvión. Destroyer és un thriller policíac que segueix els cànons del gènere i hi afegeix una profunda càrrega dramàtica.

Nicole Kidman encarna Erin Bell, una inspectora de policia de Los Angeles alcohòlica, d’aspecte físic decrèpit i amb l’ànima torturada, que manté una relació difícil amb la seva filla adolescent. Bell investiga un assassinat que s’acaba de produir i a poc a poc es van desvelant en flashbacks els obscurs fets del passat que expliquen el seu estat anímic depressiu. Divuit anys enrere, ella i la seva parella es van infiltrar en una violenta banda d’atracadors que sembla estar relacionada amb el cas que investiga.

Nicole Kidman demostra que els seus dots interpretatius van molt més enllà del simple atractiu físic. Erin Bell és un personatge extrem que podria donar peu als excessos, però l’actriu australiana fa una interpretació continguda que troba l’equilibri entre la dura policia i la criatura desvalguda i commovedora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Destroyer. Una mujer herida

«Destroyer. Una mujer herida»

Gènere: Thriller
Direcció: Karyn Kusama.
Intèrprets: Nicole Kidman, Sebastian Stan, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Scoot McNairy.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA