Arts escèniques

En defensa del circ clàssic

El Festival del Circ de Girona creix, amb 33.297 assistents i una ocupació del 94%

El Festival del Circ Elefant d’Or va tancar ara fa una setmana la seva vuitena edició –la segona a Girona– amb els millors resultats de la seva història: 33.297 espectadors (94,82% d’ocupació) van assistir a les 17 funcions programades, incloses les quatre per al públic escolar i la funció de The Totti Show a la Cúpula de les Arts, i un nombre creixent d’assistent procedents de la resta de Catalunya –28% de total, nou punts més que el 2018–, a més d’un públic internacional que, durant el cap de setmana del festival, va fer que els hotels de la ciutat voregessin el 100% d’ocupació, segons el director del festival, Genís Matabosch. Ahir el van acompanyar, a la presentació del balanç de la vuitena edició, l’alcaldessa, Marta Madrenas, i la vicepresidenta tercera de la Diputació, Maria Àngels Planas, en representació de les institucions que, juntament amb la Generalitat, donen suport al festival, aportant el 28,67% del seu pressupost total, amb uns ingressos de 651.039 euros, dels quals el 59% corresponen al taquillatge, les cafeteries i el marxandatge. Matabosch va remarcar que el repte és aconseguir més patrocini privat (12,7%) i va recordar que, durant el darrer any, que ha coincidit amb el 250è aniversari del naixement del circ modern, les produccions de la seva Circus Arts Foundation a Girona –els dos darrers festivals, el Circ Charlie Rivel i el de Nadal– han sumat més de 92.000 assistents i han convertit el circ clàssic en “l’art escènica amb més espectadors a la ciutat”.

Matabosch va desmentir que el festival hagi tingut cap tracte de favor per part de l’Ajuntament, com va dir la CUP, i en aquest sentit va concretar que haurà de pagar 29.000 euros a Fira de Girona. També va respondre als “circaires gironins” que van organitzar una trobada el mateix cap de setmana del festival per “denunciar la manca d’espais i de suport públic” que ja havia ofert la Cúpula de les Arts com a espai d’assaig i escenari per als artistes del país i que, per contra, no havia rebut cap proposta. En la mateixa línia, Madrenas va insistir que l’Ajuntament “sempre està al costat dels artistes locals”.

El festival va fer ahir donació a Mifas dels 1.410 euros recaptats amb les entrades simbòliques d’un euro dels menors de dos anys, i l’euro que també es podia donar en comprar la resta d’entrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA