Música

Més enllà d’ultramar

Dos anys després de la seva ambiciosa aventura cubana, plasmada en el disc Ultramar, Maria del Mar Bonet es retroba amb un dels músics més assenyalats d’aquell projecte, el pianista José María Vitier, per a una sèrie de recitals que començarà avui al Festival Barnasants (Teatre Joventut de L’Hospitalet, 20.30 h) i que, els pròxims dies, recorrerà també Maó, Cala Millor, el Campello, Tortosa, Paiporta i Nules. La cantant mallorquina, en una trobada dimecres amb la premsa, no va dubtar a situar Vitier, autor de la banda sonora de Fresa y Chocolate (1995), al costat dels “músics extraordinaris i d’una gran generositat” que han marcat la seva carrera, com ara Albert Moraleda, Feliu Gasull i Javier Mas. “Vitier em porta a llocs on no havia estat”, va assegurar.

Tot i que el diàleg entre Bonet i Vitier va ser un dels punts àlgids d’Ultramar, la cantant va conèixer el pianista quan el projecte ja estava molt avançat. “Hi va haver una comunió artística entre nosaltres i, ara, em calia rescabalar-me de no haver pogut estar amb ell més temps a l’escenari”, hi va afegir. El pianista va destacar “l’espiritualitat i la poesia” que li aporta el projecte i no va dubtar a definir-lo com un capítol “important” de la seva llarga trajectòria.

El recital tindrà Abel Acosta al contrabaix, s’hi projectarà l’obra pictòrica de la també cubana Silvia R. Rivero i, entre les cançons destacades que hi sonaran, hi ha l’Ave Maria que es canta en la religió yoruba i la recuperació, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, d’un dels temes més recordats d’Alenar (1977): Nosaltres les dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA