Art

Més Gaudí al MNAC

La Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família ha dipositat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) un altre conjunt de mobiliari dissenyat per Antoni Gaudí procedent de la casa Milà (la Pedrera). A més, l’entitat que impulsa les obres de continuació del temple religiós ha renovat per deu anys els acords de dipòsit amb el museu de Montjuïc ja existents.

Els nous elements que el museu de capçalera de l’art català incorpora a les seves col·leccions són un total de set que en origen moblaven part d’un espai del famós edifici del passeig de Gràcia.

La junta constructora de la Sagrada Família es va avenir a col·laborar amb el MNAC el 2014, amb ocasió de la nova presentació de les sales d’art modern. Aquell primer dipòsit està format per vint obres procedents de les cases Batlló, Calvet i Milà, de Gaudí i d’altres autors modernistes.

El nou ingrés reforça el museu del Palau Nacional com el centre de referència per conèixer les creacions artístiques de l’arquitecte modernista. El MNAC atresora una part molt important de la seva producció artística, creada per als seus emblemàtics edificis, i l’exhibeix a les seves sales juntament amb l’obra d’altres arquitectes i artistes rellevants del moviment, com ara Jujol, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES