Música

El trio I’m With Her, a Badalona

El bluesman Eric Bibb, divendres, i el supergrup femení de folk I’m With Her, diumenge, protagonitzen aquest cap de setmana l’arrencada del Blues & Ritmes, l’històric cicle de concerts de Badalona, que enguany celebra 30 anys. Bibb –nominat, l’any passat, a un premi Grammy que va acabar recaient en mans dels Rolling Stones– actuarà al Teatre Principal en el marc d’una jornada inaugural amb entrada lliure (prèvia recollida d’invitació). Per la seva banda, I’m With Her, del qual formen part Sara Watkins, Sarah Jarosz i Aoife O’Donovan, joves talents del folk i el bluegrass als Estats Units, acabaran al Teatre Zorrilla una gira europea de cinc úniques dates. Tant el concert d’Eric Bibb –que arriba acompanyat d’una banda amb músics com Paul Robinson, fidel bateria de Nina Simone– com el d’I’m With Her són exclusius a tot l’Estat.

El festival té en agenda tres altres dates: un doble programa, el dia 29, amb la cantant rockabilly Kim Lenz (acompanyada del badaloní Mario Cobo, guitarrista de Loquillo) i Los Mambo Jambo Arkestra; el trio femení del Níger Les Filles de Illighadad (30) i els londinencs Danny & The Champions of the World (31).

El Blues & Ritmes, nascut l’any 1989 en un context d’eufòria olímpica, va viure fins a l’any 2000 una primera etapa al Parc de Can Solei, amb actuacions com les de Screamin’ Jay Hawkins, Albert King, George Clinton, Rufus Thomas, Ali Farka Touré i Rickie Lee Jones. Reconvertit, l’any 2001, en cicle de concerts en teatres, pot penjar-se la medalla d’haver programat les úniques actuacions que han fet a l’Estat artistes com Randy Newman, Guy Clark i Rosanne Cash.

El festival, d’índole municipal, ha dut també fins a Badalona, al llarg de la seva història, llegendes com ara Chris Hillman, Booker T & The MGs i Daniel Lanois.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA