Patrimoni

Un bressol d’autor

La Fundació Rafael Masó rep en donació el llitet que l’arquitecte va dissenyar per als seus fills el 1921

La Fundació Rafael Masó ha incorporat a la seva col·lecció una de les peces més significatives i personals del treball de l’arquitecte com a dissenyador de mobles. Es tracta del bressol de fusta que va projectar per al naixement del primogènit, la seva filla Rosa, l’any 1921, i que serviria per adormir-hi els sis nadons més que en els anys següents va tenir amb la seva dona, Esperança Bru. És un moble concebut alhora amb l’estima d’un pare i l’ofici d’un artesà culte, una autèntica joia de sobrietat i calidesa que el 2016 es va poder veure a l’exposició Masó interiors, i que ja va ser destacada el 1976 al llibre El moble català, de Josep Mainar, com una de les obres més representatives del noucentisme.

Un dels elements que més el distingeixen és el relleu de ceràmica de l’àngel de la guarda que Masó va encomanar al pintor i soci seu de La Gabarra Joan B. Coromina, amb la inscripció en relleu de la tradicional cançó de vetlla. La peça s’incorpora a la Fundació Masó per mitjà de la donació d’un dels fills de l’arquitecte, Rafael Masó Bru, en un acte més de confiança per la feina que desenvolupa aquesta institució en la preservació, difusió i estudi del llegat masonià. Recentment Josep Fontanet Masó, fill de Rosa Masó, ha fet també donació d’una prestatgeria de 1923 que formava part de l’apartament del matrimoni Masó-Bru a Santa Eugènia i que du la inscripció “La casa del Esperit / fa l’esperit de la Casa”. En la mateixa donació, s’hi han inclòs dues peces de roba: una camisola de nadó brodada a mà i un tapet acabat en punta. A més, la Fundació Masó va ingressar fa poc 22 dibuixos de Rosa Masó Bru d’entre 1936 i 1945, donats per la família Castanyer Figueras, veïns seus de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen