Música

Barrejats i solidaris

Uns seixanta músics de diversos grups actuaran dissabte vinent a Porqueres en la 7a edició del Girona Rock vs. Càncer

Els músics s’intercanvien en formacions inèdites per tocar versions de diversos estils

Uns seixanta músics de diversos grups de rock actuaran dissabte vinent en la 7a edició del festival solidari Girona Rock vs. Càncer, que en aquesta ocasió tindrà lloc al centre cívic de Porqueres (18 h, 6 euros), amb aforament per a unes quatre-centes persones. Tots els diners que s’obtinguin amb les entrades i el servei de bar es destinaran a l’Oncolliga. L’entrada és gratis per als nens i nenes fins als 12 anys, per a qui també s’ha programat l’actuació que obrirà el festival, a càrrec del grup Heavy per Xics, que oferiran el seu repertori de versions de clàssics de rock dur fins a les 19.30 h.

Després tindran lloc les actuacions que són el tret diferencial d’aquest Girona Rock vs. Càncer: els organitzadors intercanvien els músics per crear noves formacions, a les quals adjudiquen tota una sèrie de versions de diferents estils –18 cançons en total– que han de preparar durant les setmanes prèvies al festival, als bucs d’assaig de l’Espai Marfà, que també els cedeix gratuïtament per donar suport a aquesta iniciativa solidària. “El resultat és estilísticament molt eclèctic i cada vegada ho és més”, diu un membre de la comissió organitzadora, formada per aficionats al rock que ara fa uns anys van decidir col·laborar amb la tasca assistencial de l’Oncolliga a través d’aquest festival, de la mateixa manera que per Nadal organitzen dos concerts, un d’acústic al centre cívic de Santa Eugènia i un d’elèctric a La Mirona, per recollir joguines per a la Creu Roja.

De fet, La Mirona va ser també l’escenari del Girona Rock vs. Càncer en cinc ocasions entre el 2011 i el 2016, amb l’única excepció del 2015, quan va tenir lloc al pavelló de Palol de Revardit. En alguna edició, el festival havia reunit fins a un centenar de músics. Ara, després d’un parèntesi de dos anys, el festival torna amb forces renovades i amb la participació de músics no només de les comarques gironines, sinó també de Badalona, Reus i altres punts del país. Com a novetat, aquest any hi haurà una urna perquè els assistents puguin proposar versions per a la pròxima edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia