Música

Impuls de l’Auditori i el Palau a joves talents

El Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona han proposat com a talent emergent el baríton Josep-Ramon Olivé per participar en la gira europea d’ECHO Rising Stars que organitza l’European Concert Hall Organisation. El seu repertori alemany tindrà una nota de color català amb la interpretació en clau d’estrena de la composició de Raquel García-Tomás: Chansons trouvées, “que tot i el nom es tracta d’una sola cançó amb diferents elements relligats com si fos un collage”, explica la compositora. García-Tomás és una autora que treballa en àmbits multidisciplinaris relacionats amb les arts visuals i escèniques. I en els seus concerts l’element visual és molt present. Es dona la circumstància que intèrpret i compositora han compartit experiència d’aprenentatge a l’Escola Superior de Música de Catalunya (SMUC) i també van coincidir a Londres ampliant estudis. Josep-Ramon Olivé va ser el primer intèrpret de tot l’Estat de rebre la medalla d’or de la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Pel baríton, la gira “és l’oportunitat d’actuar en escenaris importants, en els quals si no fos així seria molt difícil fer-ho”. Olivé valora aquestes oportunitats per als joves. “Ara potser en tenim moltes més, però també és cert que estem en un moment en què la competitivitat és molt gran. Hi ha molts joves talents”, explica.

La primera prova serà a casa. Dijous vinent, i acompanyat pel pianista britànic Ian Tindale, oferirà un concert al Petit Palau (20 h) en què interpretarà els Lieder Abschieds, op. 14, amb composicions d’Erich Wolfgang Korngold, compositor que va fugir del nazisme i es va establir als Estats Units, on va fer carrera a Hollywood. Continuarà el concert amb lieder de Franz Schubert, sis peces soltes del compositor. La segona part s’obrirà amb Chansons trouvées, de García-Tomás i Les cançons del company errant , de Gustav Mahler. Clourà el recital amb quatre lieder de principis del segle XX de Richard Strauss. L’Echo Rising Stars permetrà que el 17 de juny actuï al Petit Palau l’arpista francesa Anaïs Gaudemard, guanyadora de l’International Harp Contest, d’Israel



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona