Música

The Manil·las tenen el poder

El ‘power’ trio format per Maika Makovski, Mariana Pérez i Olaia Bloom aterra divendres a Strenes per demostrar que el rock dur i el punk no moren mai

La bateria del grup declara que no els van les impostures i que en directe “suem el que som”

Tres són les components que formen The Manil·las . I tres, els únics dies que van necessitar les components per veure néixer, quasi de casualitat, aquest grup que fusiona tot allò que les uneix i apassiona: rock dur que flirteja amb el punk i amb un so de garatge d’aquell que encara aixeca passions.

Maika Makovski, Mariana Pérez i Olaia Bloom formen el power trio que es va fer conèixer per una versió extraordinària, per frenètica i tan personal, d’una cançó del grup novaiorquès The Exciters, He’s got the power. Des d’aleshores s’han deixat portar, amalgamant gustos, sensacions i talent, i de pas demostrant a tothom que en realitat elles són les que tenen el poder, però que el volen compartir amb tothom qui les escolti .

Com així podrà ser divendres, a Girona, amb el primer concert que ofereixen a la ciutat, programat pel festival Strenes a La Mercè (22 h, 15 euros).

La banda es va formar precisament al lloc on van oferir un concert, Manila, el 2017. Quan la cantant i actriu Maika Makovski i la guitarrista Olaia Bloom (ex-Las Culebras i Cora Bloom) van tornar van incorporar la bateria Mariana Pérez (ex-Sonic Trash, Rubia i Cora Bloom) acceptant la proposta de SON Records de gravar aquella cançó, es van animar a fer més, molt més. Explica Olaia Bloom, un any després d’aquell encontre, que disfruten moltíssim perquè fan allò que més els agrada. La distància que les separa –ella viu a Pamplona i les altres dues components, a Madrid– reconeix que complica la logística però que a còpia de molt treball i ella de baixar a la capital de l’Estat quasi cada cap de setmana, tot rutlla. “Sort que només som tres i no sis, això sí”, explica rient. Declara quina és, segons ella, la clau de la comunió del grup: “Hem arribat a un punt comú, Mariana i jo provinents del gènere de rock més dur i Maika sent més polifacètica, i sempre posant-nos en el paper del públic.” El directe és potent i sobre l’escenari són pura descàrrega elèctrica que desborda nervi i personalitat. Tot, com remarca Bloom, “ho fem d’una manera ben natural, sense impostures: suem el que som a cada concert!”

“Com una moto”

Malgrat que se les coneix sobretot per les versions, com algun tema de The Cramps que elles ja van versionar, The Manil·las demostren creativitat amb temes propis. Per a aquells qui encara no les coneixen, Olaia Bloom anima tothom qui vulgui oblidar per una estona “de la merda que ens envolta” deixar-se emportar pel tsunami musical que proposen. “Si entren desanimats, sortiran com una moto”, promet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona