Música

Antiherois de la cobla

Biflats presenta avui a l’Espai Ter de Torroella, dins les Jornades de Música Mediterrània, el seu segon disc: el poderós ‘Hummusman!’

Hummusman!, de Biflats, sona llatí i sona romà, però no és el llatí de la romanització, per bé que en el disc hi ha alguna tarantel·la, sinó un llatí latino i un romà... romanès”, ofereix Edgar Massegú com a titular per presentar el segon disc de Biflats . Aquesta fanfàrria catalana –Catalan fanfare! es titulava el seu debut– està formada per quinze músics, liderats pel blanenc Xavi Pendón (tenora i clarinet) i provinents de diverses cobles, que estan disposats a donar una nova dimensió als instruments de cobla per crear un so únic i festiu, internacionalista i molt català alhora, amb aires llatins, italians i balcànics, i també amb ritmes disco-funk (Sor Caramelito) o “una jota que es converteix en rumba” a La Cobla toca una Copla, l’amor impossible (“El Romeu i Julieta del disc”) entre dues lesbianes, una catalana i una espanyola.

Biflats estrena avui Hummusman! (Picap) a l’ Espai Ter de Torroella de Montgrí (21 h, 12 euros), en un concert que servirà també com a cloenda de la 14a edició de les Trobades de Música Mediterrània . En aquest concert ja farà acte de presència, en forma de capgròs creat per Nuxu Perpinyà, Hummusman, un antiheroi que “com a conseqüència de la ingesta desmesurada d’hummus, provoca explosions flatulentes que li serveixen per propulsar-se en la seva lluita per portar la pau al món”, diu l’hiperactiu Massegú, també membre de Pulpopop, que a Biflats s’encarrega de “les lletres i l’imaginari” i fa percussions i cors. Més enllà d’aquestes “frivolitats humorístiques de còmic Marvel”, Biflats intenta fer cançons sobre temes de màxima actualitat, com ara Cap de porc, dedicada al rei d’Espanya sense esmentar-lo. I el grup continua amb entusiasme la seva recerca per territoris sonors inèdits: “Queda molt camí per córrer.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic