Música

Lluís Costa és Luw

El músic i productor saltenc, una peça clau del rock gironí des de fa tres dècades, prepara el primer disc del seu nou projecte, Luw

A Lluís Costa els seus amics, sobretot músics, el coneixen amb diferents noms de batalla: Lu, Lua, Luigi... Així que per batejar el seu nou projecte musical ha triat un nom que és com “una barreja” de tots els altres noms que li diu la gent: Luw.

Luw no és la primera aventura en solitari: el 2010 va publicar Un mar de confetti , l’únic disc –fins ara– de Costa 59, en el qual es va desmarcar conscientment del rock, després de tota una vida dedicada al gènere: “Volia fer una música sobretot instrumental, molt cinematogràfica i sense limitacions estilístiques; de fet, una de les idees principals de Costa 59 era que les guitarres no hi tinguessin un gran protagonisme, i ara amb Luw vull fer just el contrari: un grup de pop i rock, amb guitarres distorsionades i cançons de 3 minuts i estructura clàssica, amb versos i tornades.”

Ara fa justament 30 anys que el primer grup de Lluís Costa, Barri Baix, va debutar en directe. Després va arribar Psychoine, amb la veu de Jose Domingo, i més tard la incorporació de Costa com a guitarrista de Kitsch. En diferents etapes, el músic saltenc també ha estat una peça clau en la banda d’Adrià Puntí. I el currículum musical de Costa inclou també altres projectes com ara Ruido!. En els últims anys, però, s’ha centrat sobretot a consolidar el seu estudi de gravació, el Soundclub Studio de Salt, com tot un referent del sector a les comarques gironines, per on no paren de passar grups i solistes de tot tipus.

Evidentment, el Soundclub és la cuina on Lluís Costa està preparant, quan li queda temps entre les gravacions dels altres, les cançons de Luw: onze temes que vol tenir enllestits “com a màxim aquest estiu, perquè el disc pugui sortir a la tardor”. “Són cançons que he anat fent des de fa anys, però va ser el 2018 quan vaig començar a fer maquetes seriosament”, explica Costa, que de moment està gravant pràcticament tots els instruments –guitarres i baixos, veus i sintetitzadors– sobre les bateries que ja ha enregistrat el bisbalenc i polivalent Toni Molina. En el capítol de col·laboracions, de moment hi ha previst el saxo d’Adrià Bauzó i, en un tema, el piano del menorquí Shanti Gordi, excompany a Ruido!. “La idea és que les cançons es puguin plasmar en directe tal com les he creat a l’estudi, amb guitarra, baix, bateria i teclats.”

Luw començarà aviat a difondre alguns temes per les xarxes. Són cançons com ara Mil planetes (Bojos d’amor), Promeses, Somnis, La noia del paraigua o El monstre –coescrita amb Lluís Costabella (Kitsch)–, que mostren un ampli ventall d’influències, “des d’Elvis fins al rock dels noranta, passant sobretot per Bowie”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen