Música

Estrena al Liceu

Antoni Mas estrenarà demà la seva cantata ‘És quan canto que hi veig clar’ a la final de La Sardana de l’Any

El músic i compositor Antoni Mas (Caldes de Malavella, 1945) estrenarà demà, diumenge, la seva cantata És quan canto que hi veig clar, en la segona part del concert final del concurs La Sardana de l’Any, que per commemorar la seva 30a edició tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu (17.30 h). Queden poques entrades a la venda per a aquest concert, en la primera part del qual s’interpretaran les 10 sardanes finalistes, per tal que el públic assistent voti i triï quina rebrà el títol de La Sardana de l’Any.

En el concert hi participaran tres cobles, la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Montgrins i la Mediterrània, i les dues primeres interpretaran la cantata d’Antoni Mas juntament amb la Polifònica de Puig-reig, el grup d’havaneres Port Bo i la soprano Indira Ferrer-Morató.

“Fa tres anys vaig guanyar al Concurs de Composició de Sardanes Vila d’Amer Memorial Pere Fontàs tant el premi del jurat com el premi popular. Va ser llavors quan em van proposar aquesta cantata, buscant justament l’equilibri entre una obra que fos musicalment digna i alhora entenedora per a un públic ampli: un equilibri que busquem constantment”, explica Mas, que per primera vegada estrenarà una obra seva al Liceu.

És quan canto que hi veig clar, una “picada d’ullet” evident a Foix, és una obra “inspirada en les màximes expressions de la música popular catalana, sobretot cantada: les sardanes, les havaneres i el cant coral”, diu el compositor. La cantata, de 17 minuts de durada, està estructurada justament en tres parts: la primera, Si tot va com ha d’anar, vinculada a l’havanera, amb la intervenció de Port Bo; la segona, Nit d’argent, dedicada a la sardana, amb la veu d’Indira Ferrer-Morató, i la tercera, Dotze sons, més centrada en el cant coral. “Totes les lletres tenen un missatge molt profund de concòrdia i germanor”, afirma Antoni Mas, que tampoc s’estalvia alguna crítica als poders fàctics, en aquesta cantata que serà dirigida per Jordi Molina, director dels Montgrins. Mas dirigirà la resta de la segona part, en què la Polifònica de Puig-reig cantarà dues sardanes, Port Bo i els Montgrins interpretaran El capità i Busca’m a l’Empordà, aquesta última també amb Indira Ferrer-Morató, que tot seguit cantarà amb la Cobla Sant Jordi Cadaqués, t’estim i l’Ave Maria de l’òpera Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol