Música

Clàssics a (a)phònica

‘Canimas-Jacquet-Mas’ reunirà aquests tres cantautors, vint anys després de la seva gira conjunta, al Festival de la Veu de Banyoles

Del 27 al 30 de juny també hi actuaran la Fireluche i Pau Riba, Pau Vallvé i Marc Parrot

La setzena edició del Festival de la Veu de Banyoles (a)phònica , que tindrà lloc del 27 al 30 de juny, reunirà en una producció pròpia, vint anys després de la seva primera i última gira conjunta, Cruïlla de cantautors, les veus de Roger Mas, Eduard Canimas i Gerard Jacquet. El concert Canimas-Jacquet-Mas tindrà lloc el dissabte 29 de juny al claustre del monestir de Sant Esteve (17.30 h, 10 i 13 euros) i permetrà de veure plegats tres clàssics de la cançó d’autor, nascuts respectivament el 1955 (Jacquet), el 1965 (Canimas) i el 1975 (Mas). Aquest és un dels concerts més destacats que el festival ha avançat de la seva programació, que anunciarà íntegrament a finals de mes. El 30 de maig, El Petit de Cal Eril oferirà el concert de presentació del festival a l’Auditori de l’Ateneu (21 h, 12 i 15 euros).

Tornant als clàssics, l’Orchestra Fireluche i Pau Riba presentaran oficialment en el festival el seu nou disc en comú, Ataràxia, el diumenge 30 a l’Auditori de l’Ateneu (20.30 h, 10 i 13 euros). També Marc Parrot serà a (a)phònica, que ha coproduït el seu espectacle Refugi juntament amb el Mercat de la Música Viva de Vic i el Grec. Parrot instal·larà la iurta o tenda, que és el seu refugi en aquestes actuacions de petit format, al monestir de Sant Esteve, on actuarà el dissabte a les 12 h i a les 19 h i el diumenge a les 12 h (9 i 12 euros).

A la barca Tirona i, per tant, també amb capacitat reduïda, hi actuaran el cantant i instrumentista portuguès Jorge da Rocha, el dia 29, i Joana Serrat, el 30 (19.15 h, 10 i 13 euros). El dissabte 29, Pau Vallvé presentarà a l’Auditori de l’Ateneu (20.30 h, 10 i 13 euros) les cançons de l’explosiu i introspectiu Life vest under your seat.

El jove raper banyolí Daura Mangara actuarà el dijous 27 a l’Auditori de l’Ateneu (20.45 h, 6 i 9 euros) i també s’hi podrà veure el documental Negre de merda, protagonitzat per ell i i dirigit pel també banyolí Manel Serrat, premiat a l’In-edit.

Cor de Teatre Small, el planter de la companyia banyolina, presentarà l’espectacle No se n’ha parlat prou el divendres 28 a l’Auditori de l’Ateneu (20.30 h, 6 i 9 euros).

L’actor Eduard Farelo protagonitzarà el dia 29 al Teatre Municipal Una ilíada (22 h, 7 i 10 euros), un monòleg basat en el clàssic d’Homer i dirigit per Juan Carlos Martel. I pel primer cop a les comarques gironines es veurà al claustre del monestir de Sant Esteve l’espectacle Soy mujer que tú, d’ajo & min: l’aliança entre la micropoetessa Ajo i la compositora i actriu Judit Farrés. (a)phònica ja havia anunciat el concert de Salvador Sobral, el dia 28 al Club Natació Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA