Música

Banyoles, aparador del jazz

El Taller de Música proposa 17 activitats entre concerts i activitats paral·leles en la 26a edició del festival FemJazz!

‘FemRapz & Toc Toc Birds’ unirà vuit rapers amb un quartet de jazz a l’escenari de La Muralla

El Festival d’Emergències Musicals de Banyoles ho té tot a punt per a la 26a edició del festival, que tindrà lloc de dijous a diumenge. El Taller de Música, organitzador de l’esdeveniment, ha encarat aquesta nova edició basant-se en els elements que caracteritzen el festival: la voluntat de ser un aparador per al talent jove de l’escena jazzística catalana; acostar el jazz a tothom a partir d’una programació variada i accessible i organitzar concerts en diferents localitzacions de Banyoles. Sobretot, però, el FemJazz! reivindica Banyoles com a territori musical.

Entre les novetats del festival, destaca el concert de format inèdit FemRapz & Toc Toc Birds, que consistirà amb l’actuació de vuit rapers –Pau Brugada, Paula Grande, Pausa, Krypto, Kinky Squad, Balas, Dani Morante i Daura– i el grup instrumental Toc Toc Birds, que interpretarà en directe les bases sobre les quals rapejaran els cantants. Tal com destaquen els programadors, l’actuació reforça la voluntat del festival d’obrir-se a altres realitats musicals de la ciutat, especialment aquelles en què el jovent té més protagonisme, per dur a terme projectes conjunts. Això serà divendres, 24 de maig, a les 23 h a La Muralla.

La programació del festival començarà demà passat, dijous 23, amb l’actuació de Magalí Sare & Manel Fortià Duo a l’Ateneu Bar (21 h). Després dels estàndards del jazz i clàssics de la música popular, Laboratori Underpool oferiran un concert experimental en format trio, amb músics vinculats al segell Underpool.

L’endemà, divendres, a més del concert de rap de quilòmetre zero, destaca la música improvisada de Sarah Claman i Núria Andorrà. que es podrà sentir a la Fundació Lluís Coromina-Espai Eat Art. I per dissabte, destaca el jazz manouche de Vamp a l’hora del vermut a La Muralla (12.30 h) i el concert d’Eva Fernández Trio al mateix espai havent dinat de l’arrossada popular (16 h). Una taula rodona al voltant de la pregunta de si Els músics vivim de l’aire? (18 h) serà l’acte previ al concert de Néstor Giménez Orchestra que portarà un grapat d’artistes a l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu (21 h).

Diumenge, el pícnic Jazz a la Muralla capitalitzarà una jornada farcida d’activitats infantils i musicals que començarà amb un concert de combos al migdia ofert pels alumnes de les escoles municipals de música de Banyoles i Besalú. Entre altres, a les 16 h actuaran Irene Reig Trio, i els prendran el relleu el sextet de Vernau Mier (17.30 h), compost per Vernau Mier (saxo alt), Pol Omedes (trompeta), Albert Carrique (saxos i clarinet baix), Joan Codina (trombó), Manel Fortià (contrabaix) i Josep Cordobés (bateria).

Pel que fa al cartell d’aquest any, obra de la dissenyadora Emma Reixach, hi destaquen quatre símbols de Banyoles –el xuixo, el rem, l’ànec collverd i la mandíbula prehistòrica– fusionats amb elements musicals. Una evocació i reivindicació a la diversitat estilística del mateix festival, segons l’autora. Un festival que tothom pot sentir-se seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS