Música

Una òpera feminista i contemporània

No és la primera òpera de La traviata a Peralada, però aquesta traviata serà especial perquè vol ser molt dels nostres dies, del segle XXI”, va dir Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada, en un dinar de premsa en què eren presents una bona part de l’equip creatiu d’aquesta nova versió que, malgrat els seus trencaments, té una mirada a l’òpera de Verdi que “vol resultar totalment identificable pels que ja la coneixen”, segons va comentar Paco Azorín, el seu director escènic. “Vull fer sentir a l’espectador el mateix que vaig sentir quan la vaig escoltar per primera vegada, tant se val que l’hagin escoltat moltes vegades.” També va posar en relleu que “la posada en escena serà molt elegant i visualment molt poètica i simbòlica”. Per aconseguir aquest objectiu compta amb la presencia del dissenyador de moda Ulises Mérida, que ha realitzar el vestuari. “El vestuari no estarà per sobre del muntatge, sinó que l’acompanyarà, com ho farà especialment a la Violetta, que com a dona lliure també portarà un vestuari lliure.” Mérida va deixar caure que la soprano que interpretarà el paper central, la cantant russa formada a Itàlia Ekaterina Bakanova, vestirà pantalons en alguns dels moments de l’obra. Bakanova es troba actualment a Barcelona actuant en la representació del Liceu Les pêcheurs de perles

La Traviata, que es representarà el 5 i el 7 d’agost, va ser definida per Oriol Aguilà com “una traviata de festival, que segurament no es faria en un teatre de repertori però que si es pot fer en un festival”. A l’òpera participa el Coro Intermezzo i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu sota la direcció de Riccardo Frizza. Les altres veus seran Laura Vilà, Mercedes Gancedo, René Barberà, Quinn Kelsey, Vicenç Esteve Madrid, Carlos Daza, Guillem Batllori i Stefano PalatchI.

Un altre element que sorprendrà el públic serà la incorporació d’una tercera generació. El temps de l’acció també es variarà i, així, d’un acte a l’altre que representava que passaven tres mesos passaran tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA