Música

Notes al Parc s’estén

El cicle de música en directe als parcs de Girona oferirà del 4 al 27 de juliol nou concerts de formacions i artistes joves emergents de quilòmetre zero en vuit espais verds

Va néixer fa tres anys i la llavor ha prosperat. Notes al Parc del 2019 obrirà un any més els parcs i jardins de Girona a la música en directe, en aquesta tercera edició oferint nou concerts en vuit espais a l’aire lliure a càrrec de formacions joves, plenes d’energia i talent. Una proposta fresca que convida els gironins a gaudir de la música, clàssic i moderna, en espais verds i entorns de proximitat.

“S’ha accentuat el caràcter radial ampliant les localitzacions fins a vuit de diferents i hem mantingut la filosofia de la proposta: música de quilòmetre zero a càrrec de músics emergents”, destaca el regidor de Cultura i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. “És un diàleg entre músics i espais, un lloc de descoberta tant pels públics com els músics. Posem la música a l’abast, perquè soc del parer que la música s’ha de trobar i descobrir”, hi afegeix Ribas, molt satisfet amb aquesta aposta personal del seu mandat al capdavant de la regidoria.

El director de l’Espai Marfà, David Ibáñez, coordinador del cicle, que té la col·laboració de Joventuts Musicals de Girona, ha desgranat la programació eclèctica, apte per a tots els gustos, que començarà el 4 de juliol al jardí de l’Àngel amb l’actuació de Duo Kaeli (20 h). En aquest espai d’intimitat la proposta és clàssica, amb un duo format per Carme Cavalleria (viola) i Marta Fossas (contrabaix), que interpretaran un programa molt personal. La següent proposta tindrà lloc el 6 de juliol als jardins de les Pedreres (20 h), un “miracle de calma” en el qual Ensemble Permotio transportarà els espectadors al passat amb una selecció de clàssica en tonalitat de futur.

Sota les palmeres del parc Central, a tocar l’Estació Jove, el dijous al vespre (20 h) el grup Karamba –“atenció, una formació que farà parlar”, com remarca Ibáñez– la barreja multicultural es farà sentir amb una banda de músics dones que fusiona sons que van de la salsa al rap, passant pel hip-hop. Entre elles, les gironines Paula Grande i Rita Baulida. El dissabte 13 de juliol, serà el torn d’un potent quintet de veus sorgit de l’Esmuc, el Bärhof Quintet, que contribuirà a la vitalitat que té l’oasi del parc del Migdia amb la seva proposta de clàssica moderna. El blues, el rock i el folk es podran sentir el 18 de juliol a la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís, amb l’actuació “canyera” de Moshka, formació liderada per un músic francès vinculat de fa temps a la ciutat. Després la devesa acollirà dos concerts: primer, el de Rusó Sala, que presentarà un nou disc de sons mediterranis el 20 de juliol (20 h), i després el de la Jove Orquestra de les comarques Gironines, el 21 de juliol.

I ja en la recta final, dos concerts més. En primer lloc, el 24 de juliol, a la frontera entre Salt i Santa Eugènia, al parc Núria Terés, els Biflats portaran el seu espectacle Hummusman amb una mescla de sonoritat balcànica (24 de juliol) i tot mirant la ciutat des de dalt del castell de Montjuïc el pop i el soul de Karol Green (directora del cor de gòspel Gospelians) s’encarregarà de concloure el cicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol