Arts escèniques

El model d’èxit de la Fimag

Vora 2.000 persones a l’Espai Ter i 20.000 als carrers avalen el bon nivell de la màgia

La innovadora programació ha facilitat que el públic es pogués repartir de manera còmoda

Els cinc dies de màgia a Torroella de Montgrí amb motiu de la Fimag han tancat amb cap a 2.000 persones en quatre sessions a l’Espai Ter i més de 20.000 pels carrers del municipi. Una Fimag que va incloure l’espectacle Conjuro, del mag Yunke, una de les propostes més sorprenents d’aquesta edició pel que fa referència a la màgia de gran format. L’organització fa una valoració molt positiva d’aquest edició i remarca que “aquest oferta cultural molt especial va pel camí de completar la seva primera dècada d’existència amb uns fonaments molt ben assentats i amb capacitat per liderar l’oferta d’una disciplina artística cada dia més respectada i present a les programacions d’arreu”.

Una de les dades rellevants d’aquesta edició és haver consolidat una estructura professional que ha donat un nou model de programació, ordenat per estils i formats, que ha facilitat que el públic pogués repartir-se segons els seus interessos: gran màgia a l’Espai Ter, amb espectacles de primer nivell, amb Nuel Galán i el seu nou espectacle Hidden; Gran Gala Internacional i el sorprenent Yunke. Tot això amb la màgia popular als carrer i a les places; màgia singular, en petits espais d’entre 40 i 50 espectadors i màgia tres estrelles per a espectacles d’escena de mitjà format. Entre les novetats d’enguany cal comptar-hi la gran rebuda a l’ampliació d’espais per a la màgia de prop, amb un nou sistema de taquilla amb el qual s’han minimitzat les cues que es formaven en edicions anteriors.

El públic massiu que s’ha acostat a Torroella per seguir la Fimag ha demostrat un any més que la màgia interessa i té un públic molt fidel. I Torroella respon a aquesta demanda amb un esforç de millora any a any una oferta que considera estratègica per al municipi. Aquest any s’ha fet la segona Fira de Programadors de Màgia, una aposta ferma per arribar a convertir la Fimag en fira estratègica del sector de la màgia a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia