Llibres

Pol Beckmann guanya el Premi Llibreter 2019 de Literatura Catalana amb el seu primer llibre, ’Novel·la’

Jenny Erpenbeck rep el guardó a d’Altres Literatures per ’Les formes del verb anar’

E l llibreter Sergio Bassa, de la Llibreria Bassa de Móra d’Ebre, i el periodista i traductor Màrius Serra han guanyat el VIII Memorial Pere Rodeja.

L’escriptor Pol Beckmann (Barcelona, 1991) ha guanyat el Premi Llibreter 2019 de Literatura Catalana per la seva primera novel·la anomenada precisament Novel·la (Quaderns Crema), que retrata un triangle amorós poc convencional amb la metaliteratura com a rerefons. Beckmann ha escrit, principalment, relats, amb els quals ha guanyat diversos certàmens literaris. Aquesta és la seva primera novel·la.

El jurat ha destacat de Novel·la la seva “qualitat i atreviment literari, el domini del llenguatge i capacitat de síntesi argumental, la seva originalitat en el plantejament dels límits entre la ficció i al realitat, jugant amb el lector sorprenent-lo fins al final”.

L’autor ha reconegut sentir-se “molt afalagat” de rebre aquest guardó que atorguen els llibreters, que “viuen i treballen entre llibres i tenen un criteri lector molt fonamentat”. Ha admès que no sap si això significarà “una pressió afegida”, però ha assegurat que si ho és, ho entomarà amb molt de gust.

El jurat també ha fet una menció especial per Fugir era el més bell que teníem de Marta Marín-Dòmine editat per Club Editor per la seva “gran qualitat literària i elegància amb què tracta el tema de l’exili, imposat o desitjat”.

Les formes del verb anar (Yo voy, tú vas, él va, en castellà), de l’alemanya Jenny Erpenbeck, publicat en català per Angle i en castellà per Anagrama, ha rebut el Premi Llibreter a d’Altres Literatures.

El premi de Literatura Infantil i Juvenil de Literatura Catalana ha estat per a Camins d’aigua de Raimon Portell, editat per Barcanova. En la categoria de Literatura Infantil i Juvenil l’obra guanyadora ha estat La cançó del cucut, de Frances Hardinge, editat per Bambú. Sirenes de Jessica Love, editat per Kókinos, ha guanyat el Premi Llibreter 2019 d’Àlbum Il·lustrat.

La cerimònia del 20è Premi Llibreter ha tingut lloc aquest dilluns a la Sala Gran del TNC. En el seu transcurs s’ha homenatjat els llibreters amb més 35 anys de dedicació a l’ofici: Joan Antoni Pérez, de la Llibreria Al peu de la lletra de Barcelona, i Àngels Fabró, de la Llibreria El Club del Llibre d’El Prat de Llobregat.

VIII Memorial Pere Rodeja

Per altra banda, el llibreter Sergio Bassa, de la Llibreria Bassa de Móra d’Ebre, i el periodista i traductor Màrius Serra han guanyat el VIII Memorial Pere Rodeja. L’acte de lliurament del Memorial Pere Rodeja se celebrarà a Girona el dia 29 de juny. En el cas de Bassa, el jurat ha remarcat que “ha col·locat el llibre de qualitat com a valor central de la seva activitat llibretera i, alhora, com a nucli d’unió amb altres manifestacions culturals, sempre amb una gestió innovadora, eficaç, tecnològica i propera a la gent”.

En el cas de Serra, el jurat ha assenyalat que “escampa l’amor pels llibres, els seus i els dels altres, amb generositat, esperit de servei i simpatia; actiu arreu del país on se’l demani per a parlar de literatura, llengua o cultura en general; amant i coneixedor de les llibreries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA