Arts escèniques

La dansa que sana i cohesiona

El festival Girona en Moviment reunirà, del 4 al 7 de juliol, grans ballarins, que actuaran altruistament per Oncolliga

El festival dirigit pel ballarí David Rodríguez inclou dues gales i un espectacle amb el grup Port Bo

La segona edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment , organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, reunirà del 4 al 7 de juliol prop d’una trentena de destacats ballarins, la majoria talents catalans repartits per companyies d’arrel del món, que també estaran acompanyats en aquest “espai de diàleg i intercanvi” per altres ballarins de diverses nacionalitats. Tots participaran de manera altruista en el festival impulsat i dirigit pel ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez, exsolista de la companyia alemanya Gauthier Dance. El setembre passat, la primera edició de Girona en Moviment va tancar amb un gran èxit de públic i una recaptació neta de 10.000 euros que Oncolliga va destinar al seu projecte Guapes i Valentes , per a les dones que han perdut els cabells durant els tractaments contra el càncer.

David Rodríguez va presentar ahir el segon Girona en Moviment a l’Ajuntament de Girona –que, com la Diputació, dona suport al festival–, acompanyat per la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, i per la regidora Eva Palau, que va destacar l’entusiasme de tots els implicats en aquest “gran projecte” artístic i solidari que, com va remarcar Rodríguez, vol servir també per “apropar la dansa a la ciutadania” i “ser un aparador del fantàstic talent dels artistes d’aquest país”. Per experiència pròpia, Rodríguez sap que “queda molta feina per fer per donar oportunitats laborals dignes als ballarins catalans i que no hagin de marxar a l’estranger”.

Després de l’èxit assolit l’any passat per la gala central del festival, en aquesta edició s’ha decidit organitzar dues gales Catalunya dansa contra el càncer, que tindran lloc el dissabte 6 (20.30 h) i el diumenge 7 de juliol (19 h) al Teatre Municipal, amb entrades que van de 18 a 30 euros. Una hora abans de cada gala hi haurà una xerrada prefunció en què s’informarà el públic sobre “tot el que hi ha darrere de l’escenari”: els protagonistes de cada espectacle i les coreografies que hi presentaran, algunes de prestigiosos creadors internacionals i altres de joves talents emergents que es veuran per primera vegada a Girona. El festival també estrenarà una producció pròpia: l’espectacle Mare, vull ser pescador, que es podrà veure a l’auditori de La Mercè el dijous 4 de juliol (21 h, 20 euros) i en el qual els ballarins David Rodríguez, Luke Prunty i Paolo Giglio posaran en escena les aventures i les històries d’amor de tres pescadors catalans amb coreografies originals i la música en directe del grup d’havaneres Port Bo. Després de l’espectacle, s’oferirà un cremat al claustre de la Mercè.

El festival s’obrirà el mateix dia 4 a la Mercè amb la conferència Meditació, la dansa interior que sana, a càrrec de Gerard Arlandes –ahir es va insistir molt que la dansa és bona per a la salut i per a la cohesió social–, i els dies 5 i 6 tindran lloc a la plaça Catalunya espectacles i tallers de tots els estils –balls en línia, zumba, dansa del ventre, claqué, etc.– i per a tots els públics.

A més, s’han organitzat cursos i tallers al pavelló de Fontajau, on el dia 5 tindrà lloc la jornada de dansa clàssica, el dia 6 la de contemporània i el dia 7 la del benestar, amb classes de tai-txi, ioga i pilates, a partir de 10 euros la sessió. El dia 7 al migdia tindrà lloc al saló del Teatre Municipal un taller infantil gratuït, amb inscripció prèvia. També es convida les escoles de dansa a col·laborar amb el festival, aportant-hi 60 euros, i a canvi els seus alumnes aconsegueixen diversos avantatges en els espectacles, cursos i tallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia