Art

“Excés de zel”

El Departament de Cultura lamenta que el MNAC no pugui obrir avui en tot el dia per imposició del rei d’Espanya, que hi va a sopar

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) va comunicar ahir amb una breu nota que no podrà obrir les portes avui durant tot el dia per satisfer el desig del rei d’Espanya, que presidirà un sopar organitzat pel Consorci de la Zona Franca, tal com va avançar aquest diari ahir .

L’escrit del museu no fa cap valoració d’aquesta prohibició imposada per La Zarzuela que ha causat gran indignació. Tan sols es limita a recollir l’ordre de tancament que li va enviar dimarts la delegació del govern espanyol a Catalunya, i que deia això: “Realizada reunión de coordinación, en materia de seguridad, con motivo de la visita de S. M. el Rey a Cataluña para presidir la cena de gala de la Nit de la Logística y la ceremonia de entrega de los Premios SIL, y efectuado análisis de riesgos por los cuerpos policiales, se ha acordado requerir a la dirección del Museu Nacional de Art de Catalunya (MNAC) para que las instalaciones del citado museo permanezcan cerradas durante la jornada del día 27 de junio de 2019.

És un mandat calcat al que va rebre el museu al mes de febrer, en aquella ocasió per blindar la presència del monarca en l’acte inaugural del Mobile World Congress. Felip VI també va exigir llavors que el MNAC quedés paralitzat tot el dia per poder sopar tranquil. La consellera de Cultura Laura Borràs va intentar evitar-ho, però no se’n va sortir. Aquesta vegada el govern català ha descartat fer cap tipus de gestió per alterar la situació.

El Departament de Cultura va enviar ahir un comunicat per expressar el seu malestar: “Entenem que, com ja va succeir amb motiu de l’assistència al sopar de gala del Mobile World Congress, el 24 de febrer, la delegació del govern espanyol a Catalunya ha actuat amb un excés de zel i no ha tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat de l’acte amb l’activitat habitual del museu. Cal tenir en compte que, atesa l’època de l’any, el museu rep aquests dies una gran afluència de visitants i que el fet de romandre tancat tot el dia per un acte que se celebrarà a la nit comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà també negativament la imatge del centre.”

Cultura de la Generalitat lamenta “la posició de no acceptar cap proposta alternativa que inclouria permetre que el museu obrís les portes amb normalitat durant el matí i les tanqués amb prou hores d’antelació per permetre l’aplicació de totes les mesures preventives per garantir la seguretat de tots els actes de la Nit de la Logística”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA