Música

Els muntadors del Sónar confirmen que faran vaga a partir de dijous

El col·lectiu de ‘riggers’ diu que substituir els vaguistes seria una posició “irresponsable” per part d’una empresa pública

Els muntadors especialitzats en estructures aèries subcontractats per Fira de Barcelona iniciaran dijous la vaga amb què van amenaçar la setmana passada, després de constatar que la institució “no ha volgut asseure’s” per negociar les seves reivindicacions.

Segons ha reiterat aquesta tarda el seu advocat, Quim Español, l’empresa no ha entrat a la reunió de mediació a la qual havien estat convocats les parts en conflicte. “La vaga continua, desgraciadament, perquè Fira de Barcelona no ofereix res per intentar solucionar el conflicte i no tenim més remei”, ha afirmat l’advocat.

Español s’ha referit a les “afectacions” que la vaga pot tenir en la celebració del Festival Sónar, però ha atribuït la situació a la “posició irresponsable” de Fira de Barcelona.

A més, el col·lectiu consideraria “especialment greu” la possibilitat que se substituïssin els vaguistes per treballadors d’una altra empresa, i no ha descartat emprendre mesures si es dóna el cas.

Per la seva banda, Fira de Barcelona ha anunciat que garantirà que el Sónar se celebri “amb normalitat” la setmana que ve, tot i l’anunci de vaga per part dels treballadors de l’empresa encarregada del muntatge d’elements aeris dels escenaris (rigging) de l’esmentat festival.

A través d’un comunicat, ha lamentat la falta d’acord per evitar el conflicte en la reunió de mediació celebrada aquest dimecres entre l’empresa UTE Rigging, que actualment ofereix aquest servei, i els seus treballadors. En aquest context, Fira de Barcelona ha afirmat que si finalment UTE Rigging no pot realitzar aquest servei, podrà contractar altres empreses per tal d’assegurar el muntatge, en aquest cas del Sónar, que tindrà lloc entre el 17 i el 20 de juliol als recintes de Montjuïc i Gran Via, una possibilitat, segons Fira, que ja està prevista en el contracte amb el proveïdor actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona