Llibres

Mateixa cara i moneda

Anna Morató publica a Beascoa dos llibres ‘positivistes’ que ja van triomfar a Amazon, alhora que neix l’editorial Sentir, dedicada al món de les emocions

Sentir vol corregir el buit que han detectat en el camp dels problemes infantils

És cert que la dictadura del que és políticament correcte ha arribat a l’extrem radical de prohibir la La Caputxeta Vermella. Però també és cert que el món de les emocions infantils mereix un tractament específic i acurat. Trobar l’equilibri, la mesura educativa justa, és la clau de l’èxit. I això depèn de pares i educadors, que necessiten eines per poder treballar els sentiments en benefici dels infants, no com a adoctrinament.

Hi ha un parell de novetats que, més que ser dues cares de la mateixa moneda, són la mateixa cara de la mateixa moneda.

El setembre del 2017, Anna Morató –que es dedica professionalment al màrqueting empresarial– va penjar a Amazon De gran vull ser... feliç, dos volums escrits per ella i il·lustrats per Eva Rami, dels quals en va vendre uns 50.000 exemplars. Aquest títol en un sol llibre més Avui tindré un bon dia –il·lustrat per Ana Atanasio– els ha publicat ara Beascoa en paper.

Morató va fer uns PowerPoint “per transmetre valors de positivitat” als seus fills: “Vaig fer servir aquest sistema perquè, en el cas dels nens, allò que una imatge val més que mil paraules encara és més cert”, explica l’autora. Quan la primera idea va agafar forma de llibre, també molt visual, ho va oferir a força editorials, però no el van voler, i es va autopublicar a Amazon.

“Un cop fet el primer vaig fer el segon títol perquè hi havia conceptes que calia afegir. Després vaig fer el tercer, Avui tindré un bon dia, que ja no és en format de conte, són dotze frases per fomentar el llenguatge positiu... I el setembre vinent publico el quart”, explica Anna Morató, que no té cap formació com a psicòloga infantil, cosa que sembla que li ha anat a favor. “El més important era escriure uns llibres senzills i útils que els meus fills poguessin entendre; ells han estat la meva prova del cotó fluix”, conclou.

Nova editorial infantil

Paral·lelament a la publicació de Morató ha aparegut una nova editorial, Sentir, que se suma a altres d’especialitzades en psicologia infantil, com ara Babulinka, Akiara, Flamboyant... Sentir té la seu a Madrid però està dirigida per la catalana Mercedes Bermejo, psicòloga, psicoterapeuta infantil i juvenil i terapeuta familiar, per tant, amb un format clarament tècnic. I el gerent és el també català Jeroni Boixareu.

De moment, tenen dos títols per a adults relacionats amb el tema de la psicologia infantil i dues col·leccions en marxa, Senticontes (sis títols) i Creixicontes (dos títols), que es publiquen en castellà i català. En tots els casos són àlbums il·lustrats amb un contingut entenedor.

“L’editorial Sentir neix, d’una banda, a partir d’un grup de psicòlegs clínics infantils i juvenils que buscaven recursos literaris adaptats a l’etapa evolutiva de la infància que recollissin diverses temàtiques d’actualitat, i que tenien la percepció que no existia aquest recurs”, explica Bermejo. Després d’una investigació molt exhaustiva d’àmbit universitari, van detectar “mancances importants en la literatura infantil de contes que parlin de problemàtiques actuals i de desenvolupament evolutiu”, i van crear Senticontes i Creixicontes.

Les característiques d’aquestes col·leccions, segons Bermejo, és que “aconsegueixen que el nen o nena sigui el protagonista de la història; tenen adhesius perquè interactuïn amb el llibre; hi ha un apartat per dibuixar i expressar les emocions; proposen als nens una reflexió contínua i acompanyada per l’adult; apareixen elements de transició per buscar per les pàgines del conte; i contenen recomanacions per als adults”.

Pensen publicar uns dotze títols l’any i ja tenen previstes tres col·leccions més que abordin temes com ara TDA, Asperger, dislèxia, medi ambient, respecte, solidaritat, tenir cura dels animals... A més, organitzen tallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona