Música

‘Blues sisters’

Big Mama obre Les Nits de Marimurta celebrant 30 anys d’ofici i reivindicant el paper de la dona en el ‘blues’, amb Sister Marion

També actuaran en el festival blanenc Menaix a Truà, Maria del Mar Bonet i Susanna del Saz

Montse Pratdesaba, Big Mama , és la blueswoman catalana per excel·lència des de fa tres dècades. De fet, l’any passat va iniciar la celebració del seu 30è aniversari en el món de la música, amb una gira commemorativa i el disc Party life. Molt activa i amb una agenda plena de concerts en diferents formats, Big Mama inaugurarà la 14a edició del festival Les Nits de Marimurtra , en aquest jardí botànic blanenc, “l’escenari més espectacular de la Costa Brava”, on actuarà amb la pianista Miriam Aparicio, coneguda com Sister Marion (22 h, 22 euros): només veu i piano per reivindicar el paper de la dona en el blues dels seus orígens, no només com a cantant, sinó com a compositora i instrumentista, en un recital en què Big Mama combinarà temes propis de Party life amb clàssics dels anys vint i trenta, amb un marcat caire femení.

A la pregunta de si, com a dona pionera, no s’ha sentit una mica sola durant molts anys en l’escena del blues a Catalunya, diu Big Mama: “Sí, a Catalunya i a la resta de l’Estat. De fet, quan vaig començar fins i tot costava trobar homes que fessin blues aquí, però ara hi ha molts músics i amb un nivell molt alt, tant homes com dones.” Entre els seus molts projectes, hi ha el duet que van posar en marxa el 2012 amb Sister Marion –anterior presidenta de la Societat de Blues de Barcelona , càrrec que ara ocupa Big Mama– i que es converteix en el trio Womblues quan s’hi afegeix Sweet Marta.

A més, en el marc de l’Any Teresa Pàmies, Big Mama està portant a terme una sèrie de concerts conferència en els quals, com a lectora i admiradora de Pàmies, destaca l’obra de l’escriptora com una de les fonts d’inspiració de la seva música. El dimarts 13 d’agost portarà el seu homenatge a Pàmies a la biblioteca de Platja d’Aro, i el dijous 15 actuarà amb Womblues en el Festival Nàutic Jazz d’Empuriabrava. A més, el divendres 16 serà al balneari Vichy Catalán de Caldes de Malavella, on un cop al mes actua sola amb la seva guitarra, davant d’un públic variat i no sempre militant del blues, al qual li agrada transmetre la passió per aquesta música. “He fet molt de proselitisme del blues, també a través de conferències i de sessions escolars. M’encanta tenir aquest contacte amb la mainada”, explica Big Mama.

Les Nits de Marimurtra continuaran el divendres 9 d’agost amb Menaix a Truà, el trio que formen des de fa vint anys Cris Juanico, Jordi Xuclà i Juanjo Muñoz, de Gossos. El 16 d’agost hi actuarà Maria del Mar Bonet, ja amb les entrades exhaurides, i el 23 d’agost, la cantant Susanna del Saz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona