Cinema

Mor als 79 anys l’actor Peter Fonda

El fill de Henry Fonda i germà petit de Jane Fonda va ser conegut sobretot pel seu paper a ‘Easy Rider’

L’actor nord-americà Peter Fonda, fill de Henry Fonda i germà petit de Jane Fonda, va morir divendres als 79 anys a Los Angeles (Estats Units), segons han informat mitjans de comunicació locals. La família ha confirmat la seva mort a la revista People i ha detallat que l’intèrpret va morir després de patir una aturada respiratòria provocada pel càncer de pulmó que patia.

“És una pena profunda compartir que Peter Fonda ha mort”, indica la família en un comunicat. L’actor va morir a les 11.05 h a casa seva envoltat dels seus parents. “És un dels moments més tristos de la nostra vida -afegeix el comunicat-, no som capaços de trobar les paraules adequades per expressar el dolor que sentim. En el dol, us demanem que respecteu la nostra privacitat”.

“I, mentre lamentem la pèrdua d’aquest home dolç i amable, desitgem que tothom celebri el seu esperit indomable i el seu amor per la vida. En honor al Peter, aixequeu, sisplau, les copes per la llibertat”, indiquen.

El paper més conegut de Peter Fonda va ser el de Wyatt al film Easy Rider, del 1969, pel qual va ser nominat als Oscar com a guionista al costat de Dennis Hopper i Terry Southern.

En aquesta pel·lícula de motards va saber connectar amb la generació de Woodstock i va llançar un dels seus protagonistes, Jack Nicholson, a la fama arran de la seva nominació als Oscar com a millor actor de repartiment.

Hollywood Reporter ha recordat que per a tota una generació Peter Fonda va ser el “noi del pòster”, amb la seva jaqueta de cuir amb la bandera nord-americana a la part del darrere. Com a símbol de la rebel·lia de la joventut, Fonda, al costat dels músics Mick Jagger, Jimi Hendrix i John Lennon, com el boxejador Muhammad Ali, van ser les figures més reverenciades entre els joves.

Com a actor, Peter Fonda va participar en 117 pel·lícules i sèries, com Split image, El ball dels nans, A reason to live, Els bojos de Cannonball o Peppermint Freiden, i va dirigir tres films, Wanda Nevada, Viatge al futur i L’home sense fronteres. També va ser guionista de dues pel·lícules i productor de dues més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda