Arts escèniques

El Fitag, en marxa

El festival de teatre amateur de Girona ha hagut de suspendre la coproducció de ‘Tot esperant Godot’ entre Catalunya i Israel, i les obres ‘Lavinia’ i ‘Hoi’

A la marató de teatre i dansa de dissabte hi haurà companyies d’Ucraïna, Rússia i Romania

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag, inaugura demà la dinovena edició amb la coproducció internacional Experiment autoficció, que dirigeix la directora i actriu brasilera Carolina Correa al Teatre Municipal de Girona (19 h). Es tracta d’una peça de caràcter experimental que se sustenta en el treball d’expressió corporal i en què participen una quinzena d’actors, procedents de l’Argentina, el Brasil, Catalunya, Colòmbia, Cuba, Israel, el Marroc i Portugal, que han estat assajant al centre de formació teatral El Galliner, a la Casa de Cultura de Girona, des del passat 12 d’agost. Com en les anteriors edicions, l’accés a l’espectacle és gratuït, però per tal de no superar el límit d’aforament, s’haurà de recollir entrada, avui mateix a partir de les 5 de al tarda, davant la porta del Teatre Municipal.

Respecte a la programació anunciada quan es va presentar el festival, hi ha hagut alguns canvis. El més rellevant és que s’ha anul·lat la coproducció internacional entre Israel i Catalunya, que havia de propiciar una adaptació de l’obra Tot esperant Godot, de Samuel Beckett. En lloc d’aquesta funció, i el mateix dia, lloc i hora (dijous 29 d’agost, a les 18.00 h, a la sala La Planeta), hi haurà la de Donde nacen las mariposas, a càrrec de la companyia Sen Sen, d’Alacant. El dia abans, dimecres 28 d’agost, a les 22 h, aquesta mateixa obra s’haurà representat a Sant Pere Pescador, en el marc del Fitag als Municipis.

També s’ha hagut de cancel·lar Hoi, de la companyia georgiana Artbridge. En aquest cas, l’espectacle, que era previst per dijous 29 d’agost, a les 19 h, al Centre Cultural La Mercè, no serà substituït per cap altra obra.

Pel que fa a la marató de teatre i dansa prevista per divendres 30 d’agost, a les 22 h, al pati de la Casa de Cultura, les formacions que hi actuaran seran finalment les següents: Educational Theatre of the National University (Ucraïna), 8 Wires or 1 Reason of Love (Rússia) i Thespis Student Theatre (Romania). S’ha exclòs de la programació Lavinia, que s’havia de representar el dissabte 31 d’agost, a partir de mitjanit, al Fitag Teatre. En lloc seu, al mateix lloc i hora, es representarà Mi problema es tu problema, de la companyia basca Imperfeccionismo Mágico.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen