Arts escèniques

El Fitag inunda de “vitalitat escènica”

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag , va aixecar ahir el teló de la dinovena edició. El Teatre Municipal de Girona es va omplir de gom a gom per veure l’espectacle inaugural, Experiment autoficció, que ha dirigit la director i actriu brasilera Carolina Correa. Es tracta d’una coproducció internacional de caràcter experimental basada en l’expressió corporal en què han participat tretze actors de l’Argentina, el Brasil, Catalunya, Colòmbia, Cuba, Israel, el Marroc i Portugal.

Abans de començar la funció, el director del festival, Martí Peraferrer, trencant com és habitual els protocols, va presentar la família Fitag als representants de les diferents institucions públiques presents i coparticipants del festical: la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el tercer tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps. Perafarrer va aprofitar el seu parlament per recordar que el Fitag no és un festival de premis ni competició, “sinó de convivència”.

Un discurs compartit per tots en les seves intervencions i que es va cloure amb els agraïments de la consellera tot destacant el caràcter referencial del Fitag, que “inunda de vitalitat escènica” Girona i els municipis coparticipants.

Per avui, dimecres, la intensitat de la programació puja i els espectadors podran triar entre nou propostes, de la Lectura poètica bilingüe, de Sol Solet (Casa de Cultura, 12 h), fins a Mi problema es tu problema, dels vitorians Imperfeccionismo Mágico (a les dotze la nit, al mateix escenari). El Grup Teatral Vidrerenc celebra també els seus cinquanta anys de trajectòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda