L'Eliana acull una exposició sobre la població morisca del Camp de Túria

El Centre d'Estudis Locals de l'Eliana inaugura l'exposició «Quatre-cents anys de l'expulsió: 1609-2009. Homenatge a la població morisca del Camp de Túria», una iniciativa de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Eliana. «És una exposició centrada en els nostres pobles que fa una lectura d'aquella època i d'aquella gent, de com vivien i gaudien de la seua terra, i de com van ser cruelment espoliats i expulsats», ha destacat el president del CEL, Salvador Torrent.

Junt amb l'exposició, que podrà visitar-se del 7 al 28 de maig al Centre Sociocultural de l'Eliana, el CEL ha preparat una sèrie d'activitats paral·leles que, segons Torrent «serviran per a aprofundir en el coneixement de les nostres arrels». Així, s'han programat les excursions «Als peus del Gorgo: visita al poble morisc abandonat d'Olla» (8 de maig) i «A la recerca de les arrels: recorregut per la terra dels Abenàmir» (15 de maig); la taula rodona «Col·lectius vulnerables a la Història. la situació de les dones i les minories ètniques: el cas dels moriscs», la projecció de la pel·lícula «Expulsats 1609: la tragèdia dels moriscs» (28 de maig) i l'actuació musical a càrrec del Grup Va de Cant que tindrà lloc el dissabte 22 de maig a la Torre del Virrei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA