Música

Un potent altaveu

El 4t Festival de Grups Vocals de Catalunya, Veus, converteix Olot en punt de trobada del sector, amb un programa que explora el panorama internacional

Del 5 al 8 de desembre hi actuaran Les Brünettes, Accent, Xiula i Humanophones

El grup internacional Accent és el cap de cartell del festival Veus d’Olot, que arriba a la quarta edició i que se celebra el 5 al 8 de desembre. El Festival de Grups Vocals de Catalunya pretén ser un punt de trobada per als membres integrants de grups vocals i corals amateurs, semi-professionals i professionals amb l’objectiu que es formin amb professors de renom, comparteixin experiències amb altres cors i grups vocals d’arreu del món i gaudeixin d’una programació rica, variada i de qualitat.

Accent és un grup vocal compost per sis integrants de cinc països diferents que van començar a col·laborar a través de les xarxes socials. Actuen el dia 7 al Teatre Principal (20.30 h). El festival s’inicia el dia 5 al mateix escenari amb el concert del quartet femení alemany Les Brünettes, que versionen a cappella les cançons dels Beatles. Després, a la sala El Torín, The Tribulettes, una formació de trio vocal acompanyada per una banda de soul funk, serà la protagonista de la primer nit golfa.

L’endemà, es durà a terme el primer dels dos tallers programats en aquesta edició. Es tracta d’un taller d’Humanophones, en què la percussió corporal s’uneix al cant coral com una eina complementària a l’expressió vocal. Aquest grup farà la seva actuació el mateix divendres a les 20.30 h al Teatre Principal. Durant el matí i la tarda del divendres, a més es podran veure actuacions espontànies del grup vocal Beat Voices pels carrers del centre de la ciutat. El segon dia de festival es tancarà amb la sessió golfa amb el grup coral BCN Soul Choir dirigit per la sud-africana Karol Green, amb més de vint cantants de funk i soul.

El matí del dissabte (7 de desembre) el cantant Nacho Melús oferirà durant tot el dia al Torín el taller de cant Rhythm&Technique&Gospel. Després de la ja citada actuació d’Accent, a la sala El Torín, s’iniciarà l’última sessió golfa de la mà de Dómisol Sister amb una proposta de swing vocal dels anys 30, 40 i 50 nord americà. El diumenge, el festival tancarà amb el concert familiar del grup barceloní Xiula (Firal petit, 12.00h). Cal destacar la participació de l’Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge, amb la creació d’una nadala especial per al festival que es cantarà amb totes les escoles de la comarca que hi vulguin participar (dia 6, 18.00 h, al Firal petit). Aquesta nadala composta pel professor Albert Carbonell tindrà com a cantant solista Elena Gadel. Es recuperarà la nadala composta per a l’edició anterior i es presentarà la nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de llibres i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran